
Stekt svinekjøtt med kinakål
Lær hvordan du lager en rask og smakfull stir-fried svinekjøtt med napa kål. Perfekt for en sunn og velsmakende middag på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (450 g) svinefilet
- 2 ½ spiseskjeer soyasaus
- 4 teskjeer maisstivelse
- 1 ½ spiseskje sukker
- 2 spiseskjeer riseddik (uten smakstilsetninger)
- ½ teskje salt
- 2 spiseskjeer vann
- 900 g Napa-kål, delt i fire på langs, kjernet ut og kuttet i tverrsnitt på ca. 4 cm (10 kopper)
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakket, skrelt fersk ingefær
- ¼ kopp løst pakket ferske korianderblader
- Tilbehør: ris
Fremgangsmåte
- 1Trim av og kast eventuelt sølvhinne fra svinekjøttet (fjern ikke fett). Skjær svinekjøttet på tvers av fibrene i 1/4-tommers tykke skiver, og vend dem deretter i en bolle med 1 spiseskje soyasaus, 2 teskjeer maisstivelse og 1 spiseskje sukker. Rør sammen eddik, salt, resten av 1 1/2 spiseskje soyasaus og resten av 1/2 spiseskje sukker i en liten bolle. Rør sammen vann og de resterende 2 teskjeene maisstivelse i et målebeger. Skyll kål i en stor sil. Bank lett på silen, og overfør deretter kålen til en stor bolle med vann som fortsatt dekker bladene. Varm opp 1 spiseskje olje i en 12-tommers non-stick panne over høy varme til den er varm, men ikke røykende, og tilsett deretter svinekjøttet i ett lag så raskt som mulig. Kok, uten å røre, til kjøttet begynner å bli brunt, ca. 3 minutter, snu deretter og kok, uten å røre, til det er brunt men fortsatt rosa i midten, ca. 1 minutt til. Overfør svinekjøttet og eventuelle safter til en tallerken. Ikke rengjør pannen. Varm opp resten av spiseskjeen olje i pannen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek hvitløk og ingefær i 30 sekunder. Tilsett halvparten av kålen og stek under omrøring over høy varme til kålen er visnet, 2 til 3 minutter. Rør inn resten av kålen (pannen vil være veldig full), sammen med eventuelt vann i bollen, og soyasausblandingen, og kok under lokk, av og til å røre, til all kål er mør, 4 til 5 minutter. Tilsett svinekjøttet sammen med eventuelle safter som har samlet seg på tallerkenen, og kok opp. Rør inn maisstivelsesblandingen, og hell den deretter i pannen. Kok opp under omrøring til sausen er litt tykkere, ca. 1 minutt. Krydre med salt, og server med frisk koriander på toppen.




