Brokkoli- og pecorino-gratinert

Brokkoli- og pecorino-gratinert

oppskrift på broccoli-pecorino gratinata, en deilig ovnsrett med frisk brokkoli og smakfull pecorino ost. perfekt som forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 buntetter brokkoli (ca. 1,4 kg), stilker trimmet, toppene delt i 5-8 cm store blomsterhoder
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, skåret i tynne skiver, pluss mer til servering
  • 1/4 teskje tørket knust rød pepper
  • Grovt havsalt (helst grå krystaller)
  • Nykvernet svart pepper
  • 2/3 kopp nyrevet Pecorino Romano-ost (ca. 40-55 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok brokkoli i kokende, saltet vann til den er sprø-mett og fortsatt lys grønn, ca. 5 minutter. Sil av og avkjøl. Skjær blomsterhodene langsomt i 1/4-tommers tykke skiver. Smør en stor oval gratengform eller en 13x9x2 tommers glassform med smør. Legg brokkoliskivene i rader, overlappende tett, i formen. Strø over knust rød pepper, salt og svart pepper. Fordel 1/4 kopp smør i små klatter over, og strø deretter over ost. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Forvarm ovnen til 220°C. Stek gratengen uten lokk til osten er smeltet og brokkolien får en lett brunfarge på toppen, ca. 20 minutter.
  2. 2Kok brokkoli i kokende, saltet vann til den er sprø-mett og fortsatt lys grønn, ca. 5 minutter. Sil av og avkjøl. Skjær blomsterhodene langsomt i 1/4-tommers tykke skiver. Smør en stor oval gratengform eller en 13x9x2 tommers glassform med smør. Legg brokkoliskivene i rader, overlappende tett, i formen. Strø over knust rød pepper, salt og svart pepper. Fordel 1/4 kopp smør i små klatter over, og strø deretter over ost. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  3. 3Forvarm ovnen til 220°C. Stek gratengen uten lokk til osten er smeltet og brokkolien får en lett brunfarge på toppen, ca. 20 minutter.