
Grillet delt hummer
oppskrift på grillet split lobster. lær hvordan du forbereder og griller hummer for en luksuriøs sjømatopplevelse. perfekt for sommerens middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 levende hummer (ca. 680 gram)
- 2. 2 spiseskjeer olje
- 3. Salt
- 4. Pepper
- 5. Smør, hot sauce, sitronbåter til servering
Fremgangsmåte
- 11. Forbered grillen til middels høy varme; pensle risten med olje. Sett to levende hummer på 1 ½ pund hver i fryseren i 15 minutter (dette vil bremse nervesystemet deres – noe som er nyttig for det som kommer neste). Arbeid med én hummer om gangen, og overfør den til et skjærebrett med magen ned og hodet vendt mot deg. Bruk et kjøkkenhåndkle til å holde halen (den skal ikke være veldig aktiv nå), og start der halen møter kroppen, og del kroppen og hodet i to på langs i ett rykk. Vri hummeren rundt og kutt langs med halen. Fjern eventuelt tomalley eller egg (du kan beholde dem hvis du ønsker). Gni umiddelbart den kuttede siden av hummeren med 2 spiseskjeer olje totalt; krydre med salt og pepper. Grill med den kuttede siden ned, og press klørne mot grillen, til kjøttet er nesten kokt igjennom, ca. 6–8 minutter. Vend hummeren og grill til skallet er lett forkullet og kjøttet er kokt igjennom (haleskivene vil se ugjennomsiktige ut og være faste), ca. 3 minutter. Ta hummeren av grillen og server med smeltet smør, hot sauce og sitronbåter til å presse over.