
Søt og krydret svinekjøtthash
oppskrift på søt og krydret svinekjøtthash perfekt for en smakfull middag. enkel å lage, med trinnvise instruksjoner og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor søtpotet, skåret i 1/2-tommers terninger
- 2 teskjeer rapsolje
- 450 gram magert kjøttdeig av svin
- 2 teskjeer fennikelfrø
- 1 teskje knust rød pepper
- En klype malt svart pepper
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 liten løk, finhakket
- 1/2 teskje grovt havsalt, valgfritt
- 4 egg
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en kjele med vann i en middels stor kjele. Tilsett søtpotetene og kok til de er møre når du stikker med en gaffel, ca. 10 minutter, deretter sil av vannet og sett til side.
- 3Varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Tilsett svinekjøttet og kok, rør av og til, til det ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Reduser varmen til middels, tilsett fennikelfrø, knust rød pepper og svart pepper, og rør i 1 minutt. Tilsett hvitløk og løk i pannen, rør konstant, og kok til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn søtpotetene og tilsett salt hvis du bruker det. Kok hash’en til søtpotetene og svinekjøttet er lett gyldne.
- 4Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme. Stek eggene med plommen opp, i 3–4 minutter. Sett på lokk og fjern fra varmen for å la plommen bli varm uten å koke den helt gjennom (den skal fortsatt være myk og flytende), i 1 minutt.
- 5Fordel hash’en jevnt på fire tallerkener og legg et egg på toppen av hver. Server varm.