Chesapeake-østerssuppe, sprø mykskjellkrabbe, Maryland-jumbo krabbekjøttimperial, søt maispudding fra Eastern Shore
Utforsk deilige oppskrifter som chesapeake oyster stew, crispy soft shell crab, og Maryland jumbo lump crab imperial med søt maispudding fra eastern shore. Perfekt for sjømatelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Olje
- 6 jumbo Maryland-softskjellkrabber
- 1 kopp helmelk
- 1/2 kopp kulturmelk
- 1/4 kopp masa (også kjent som maismel, som er tilgjengelig i din lokale butikk)
- 1/2 kopp hvetemel
- En klype sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 1/2 kopp helmelk
- 1/4 kopp fløte
- 1 ss sherry
- Saften av 1/2 sitron
- Hot saus, etter smak
- Worcestershire-saus, etter smak
- Sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 450 g jumbo Maryland-havkrepsekjøtt
- 1/2 ss hakkede gressløk
- 1/2 ss hakket persille
- 1/2 kopp majones
- 1 øre Maryland Eastern Shore-søtmais
- 1 ts smør
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ts sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 ts sukker
- 340 g kremfløte
- 3 egg
- 1 ts smør
- 60 g landskinke, finhakket
- 1 øre Maryland Eastern Shore-søtmais, fjernet kornene
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 purre, hakket
- 180 ml vermut
- 1 kopp østersjuice (saften fra østersene) eller erstatt med hermetisk kamskjelljuice
- 1 liter kremfløte
- 1 laurbærblad
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 ts sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay)
- Hot saus, etter smak
- 18 Chesapeake-østers, skrelte (kan kjøpes ferdigskrelte), behold væsken
- 1 ts hakket persille
- 1 ts hakket gressløk
- 1 ts hakket timian
- Gressløk, til pynt, valgfritt
- Maisstengler, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1For the Soft Shell Crab: Forvarm enten frityr eller en nederlandsk ovn fylt halvveis med olje til 250 grader Fahrenheit. Rens krabbene og dekk dem med melk og kulturmelk. Sett dem i kjøleskapet til de er avkjølte, ca. 10 minutter. Bland sammen mel og krydder. Ta krabbene ut av melken og la overflødig væske renne av. Dypp dem i krydret mel og rist av overflødig mel. Senk forsiktig krabbene ned i den forvarmede oljen. Stek i ca. 3 minutter til de er sprø og gyldne. Ta opp krabbene av oljen, la dem renne av, og sett til side til siste montering.
- 2Maryland Jumbo Lump Crab Imperial: I en liten sautépanne, smelt smør og visp inn mel for å lage en lett roux. Kok rouxen kort, og rør inn melk og fløte. Rør kontinuerlig og kok opp. Tilsett sherry, sitronsaft, hot sauce, Worcestershire-saus, sjømatkrydder, salt og pepper etter smak. Ta av varmen, la det avkjøle litt, og vend inn Maryland jumbo lump krabbekjøtt, gressløk, persille og majones. Sett til side til siste montering.
- 3Eastern Shore Sweet Corn Pudding: Forvarm ovnen til 300 grader Fahrenheit. Kutt av maiskorn fra maiskolben og skrap kolben med baksiden av en kniv for å fjerne "melken". Hakk kolben i biter. Varm smør i en sautépanne og tilsett sjalottløk, hvitløk, mais og kolbe. Sautér kort, ca. 1 minutt. Tilsett sjømatkrydder, sukker, salt og pepper etter smak, og sautér i ytterligere ett minutt. Tilsett fløte og la det småkoke i 2 minutter. Ta av varmen og la blandingen trekke i noen minutter. Kast kolbebitene og kjør mais- og krabbeblandingen til en jevn puré. Tilsett ½ kopp av den varme blandingen i eggene og visp kontinuerlig (temperering). Rør deretter eggeblandingen inn i den varme væsken. Sil blandingen og hell den i 6 smurte ramekiner. Stek i den forvarmede ovnen i et vannbad til puddingen har stivnet, ca. 25 minutter. Ta ut av vannet og hold varm til siste montering.
- 4Chesapeake Oyster Stew: Varm smør i en kjele og tilsett skinke, maiskjerner, sjalottløk, hvitløk og purre. Rør og kok i 1–2 minutter. Tilsett vermut og østersjuice (eller hermetisk clam juice). Reduser væsken til halvparten, og tilsett fløte. Skru ned varmen og la det småkoke til det er litt tykkere. Smak til med krydder. Slå av varmen og tilsett østers og urter. Sett til side til siste montering.
- 5Siste montering: Forvarm ovnen til 400 grader Fahrenheit.
- 6Forsiktig løft av den øvre skallet på soft shell krabbene og fyll dem med Maryland Crab Imperial. Stek i den forvarmede ovnen i noen minutter mens du fullfører retten. Plasser den varme Eastern Shore Sweet Corn Puddingen i en dyp, oppvarmet skål. Hell Chesapeake Oyster Stew rundt puddingen i skålen, med 3 østers per porsjon. Plasser forsiktig Maryland Soft Shell Crab oppå puddingen. Pynt med gressløk og maisspirer fra ditt lokale Maryland-landbrukermarked, hvis du bruker det!





