Basilisk iskrem
Lær hvordan du lager en deilig og frisk basilisk is hjemme. Perfekt for sommeren eller som en unik dessert. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 kopper halvhavmelk
- 2 kopper godt pakket basilikumblader
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 teskje salt
- 6 eggeplommer
Fremgangsmåte
- 1Legg halv- og helmelk, basilikum, sukker, salt og eggeplommer i en blender. Kjør til det er helt jevnt.
- 2Hell blandingen over i et vannbad, og varm opp under konstant omrøring til eggene begynner å tykne lett og sukkeret er oppløst. Ta av varmen og sil gjennom en finmasket sikt over en metallbolle. Sett bollen i et isvannbad for rask nedkjøling.
- 3Kjør i en iskremmaskin etter produsentens anvisninger. Frys til den er klar til bruk.



