Krydret biff Pad Thai

Krydret biff Pad Thai

oppskrift på krydret biff pad thai med autentisk smak. perfekt for en rask og smakfull middag. prøv denne thai-inspirerte retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer lavsaltet soyasaus
  • 1/3 kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 1 stort egg
  • 1 ½ spiseskjeer peanøttolje
  • 227 gram skirt steak, skåret i tynne 1-tommers lange skiver (du kan erstatte med hakkede kamskjell eller reker)
  • 1 liten thai- eller serranosjarlik, hakket smått
  • ¼ kopp finhakkede sjalottløk
  • 1 pakke tynne, tørre risnudler
  • ¼ kopp østerssaus
  • 1 kopp finhakket brokkoli
  • ¼ kopp finhakkede peanøtter
  • ½ kopp grovhakkede vårløk
  • 1 kopp bønnespirer

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med vann som er stor nok til å koke nudlene. Når vannet koker, legg i nudlene og kok til de er al dente (litt faste). Sil av vannet og skyll under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Rist av overflødig vann og sett nudlene til side for å renne av. Når de er ferdig avrent, legg dem på en tallerken for å unngå klumping. Nudlene vil være kalde når de tilsettes i pannen.
  2. 2Bland sammen østerssaus, soyasaus, kyllingkraft og egg i en liten bolle. Dette er sausen din.
  3. 3Varm opp en wok eller stor stekepanne på høy varme, og tilsett 1 spiseskje peanøttolje. Når du ser en tåkedis stige opp fra oljen, tilsett biff, chili og sjalottløk. Rør ofte til det er lett farget, omtrent 30 sekunder, og legg det på en tallerken eller i en bolle.
  4. 4Tilsett de resterende 1 ½ teskjeene peanøttolje i woken, og ha i brokkolien. Kok i 30 sekunder, og legg det sammen med biffen på tallerkenen. Rist lett på peanøttene og la dem bli lett ristet. Tilsett nudlene i woken og bland med peanøttene. Fordel nudlene i et tynt lag og kok uten å røre i 20 sekunder.
  5. 5Hell sausen og halvparten av de grønne løkene i woken og rør. Tilsett biffen, brokkolien og ¾ kopp bønnespirer. Rør godt og fordel jevnt på tre eller fire tallerkener. Pynt hver tallerken med litt av de resterende bønnespirene og de grønne løkene. Server umiddelbart.