Hello Fresh Mobile Banner
Brownie-kvadrater

Brownie-kvadrater

Lag deilige brownie squares med vår enkle oppskrift. Perfekt som søt avslutning på måltidet. Rask å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 16
dessert

Ingredienser

  • Ingredienser til grunnleggende smørkaker, oppskrift følger
  • 1 ½ staver (¾ kopp) usaltet smør
  • 10 ½ unser finkvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet), hakket
  • 1 ½ kopper lettpakket lyst brunt sukker
  • 3 store egg, lett pisket
  • 1 ¼ teskje vaniljeekstrakt
  • ¾ kopp hvetemel
  • ¼ kopp pluss 2 spiseskjeer Dutch-prosess usøtet kakaopulver
  • ¾ teskje salt
  • 1 ½ kopper valnøtter (6 unser; valgfritt), ristet, avkjølt og grovhakket
  • 2 kopper hvetemel
  • ½ teskje bakepulver
  • ½ teskje salt
  • 1 ½ staver (¾ kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 kopp sukker
  • 1 stort egg
  • ½ teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Browniefyll:
  2. 2For å lage bunnen: Smør en metallform på 33 x 23 cm, og dekk den med aluminiumsfolie, slik at det er 5 cm overheng på begge kortsidene, og smør folien.
  3. 3Følg oppskriften for grunnleggende smørkjeks for å lage deigen (ikke la den hvile i kjøleskapet), og trykk deretter deigen jevnt utover bunnen av formen, bruk plastfolie på toppen for å forhindre at deigen setter seg fast i fingrene, og la den hvile til den er fast, ca. 20 minutter.
  4. 4Mens bunnen hviler, sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  5. 5Stek til den er gyllenbrun, ca. 30 minutter. La bunnen avkjøle i formen på en rist i 20 minutter. (La ovnen stå på.)
  6. 6For å lage browniefyllet mens bunnen avkjøles: Smelt smør og sjokolade med brunt sukker i en tykk kjele på 3 liter over moderat varme, rør av og til til det er glatt. Ta av varmen, og visp inn egg og vanilje til det er godt blandet. Visp inn mel, kakao og salt, og rør inn valnøtter (hvis du bruker det).
  7. 7Fordel brownie-deigen over den avkjølte bunnen og stek til den er stivnet, ca. 20 minutter. La den avkjøle helt i formen på en rist, ca. 1 ½ time.
  8. 8Før du skjærer, før en kraftig kniv under varmt vann og tørk den, og skjær deretter kaken i 2,5 cm store firkanter. Brownie-firkantene oppbevares, lagvis mellom ark med voks- eller bakepapir, i en lufttett beholder ved romtemperatur i 1 uke.
  9. 9Visp sammen mel, bakepulver og salt i en liten bolle.
  10. 10Pisk smør og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter med en stativmikser (helst med flatpisker) eller 6 minutter med håndmikser. Pisk inn egg og vanilje. Reduser hastigheten til lav, og tilsett melblandingen, og bland til det akkurat er kombinert.