Spinat- og salatblanding med currydressing
oppskrift på en frisk spinatssalat med smakfull curryk vinaigrette. perfekt som forrett eller lett lunsj, klar på under 15 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 pund bacon i skiver
- 1 spiseskje karri pulver
- 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 spiseskje Dijon-sennep (forberedt)
- 9 spiseskjeer vegetabilsk olje
- salt og pepper etter smak
- 12 kopper flatbladspinatsalat – skylt, tørket og stilkene fjernet
- 12 ferske sopp, skivet
Fremgangsmåte
- 1Skjær av skinnet fra baconet og kutt det i 2,5 cm store terninger. Legg baconet i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er brunt og sprøtt. Dekk til og skru ned varmen til laveste innstilling for å holde baconet varmt.
- 2I en liten, tørr stekepanne, rist karripulver over middels varme, rør ofte, til det begynner å dufte, ca. 30 sekunder. Ta av varmen.
- 3I en middels stor bolle, visp sammen eddik og sennep. Tilsett oljen i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig, til oljen er helt innarbeidet. Rør inn karripulveret og visp til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.
- 4I en stor bolle, vend sammen bacon, spinat, sopp og vinaigretten til alt er jevnt dekket. Juster med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart.





