Spinat- og salatblanding med currydressing

Spinat- og salatblanding med currydressing

oppskrift på en frisk spinatssalat med smakfull curryk vinaigrette. perfekt som forrett eller lett lunsj, klar på under 15 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 pund bacon i skiver
  • 1 spiseskje karri pulver
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1 spiseskje Dijon-sennep (forberedt)
  • 9 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • salt og pepper etter smak
  • 12 kopper flatbladspinatsalat – skylt, tørket og stilkene fjernet
  • 12 ferske sopp, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær av skinnet fra baconet og kutt det i 2,5 cm store terninger. Legg baconet i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er brunt og sprøtt. Dekk til og skru ned varmen til laveste innstilling for å holde baconet varmt.
  2. 2I en liten, tørr stekepanne, rist karripulver over middels varme, rør ofte, til det begynner å dufte, ca. 30 sekunder. Ta av varmen.
  3. 3I en middels stor bolle, visp sammen eddik og sennep. Tilsett oljen i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig, til oljen er helt innarbeidet. Rør inn karripulveret og visp til det er jevnt. Smak til med salt og pepper.
  4. 4I en stor bolle, vend sammen bacon, spinat, sopp og vinaigretten til alt er jevnt dekket. Juster med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart.