Hawaiiske svinekoteletter
Lær hvordan du lager saftige hawaiian pork chops med eksotiske smaker. En enkel oppskrift som passer til hverdags og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hvetemel
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4 svinekoteletter
- 1/2 kopp fettstoff (som Crisco®)
- 3/4 kopp vann
- 1/2 (12 væs fluid ounce) boks med frossen ananasjuicekonsentrat
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 teskje sitronsaft
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1 (8 ounces) boks med ananasringer
- 1 spiseskje vann
- 1 spiseskje maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Bland mel, salt og pepper i en grunn skål. Trykk svinekotelettene inn i melet til de er dekket på begge sider; rist av overflødig mel tilbake i skålen.
- 2Varm opp fett i en stor stekepanne over middels varme; stek svinekotelettene til de er brune, ca. 3 minutter på hver side. Sil av overflødig fett fra pannen og legg svinekotelettene tilbake i pannen.
- 3Bland 3/4 kopp vann, ananasjuice, sukker, sitronsaft, kanel og muskatnøtt i pannen med svinekotelettene. Dekk til pannen og la det småkoke til det er gjennomstekt og sausen er noe redusert, ca. 30 minutter. Tilsett ananasringene og kok i ytterligere 5 minutter.
- 4Ta ut svinekotelettene og ananasen av pannen. Bland 1 spiseskje vann og maisenna i en bolle; rør det inn i sausen i pannen til den tykner. Server sausen med svinekoteletter og ananas.