
Jack Steins potetmos
oppskriften på jack stein's mashed potatoes er perfekt for en kremet og smakfull siderett. enkel å lage og passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 1/4 pund russetpoteter, skrellet og delt i 3,8 cm store biter
- 2. 8 spiseskjeer (1 stang) smør
- 3. 2 store løk, hakket
- 4. 2 store hvitløksfedd, hakket
- 5. 6 spiseskjeer (eller mer) melk
Fremgangsmåte
- 11. Kok poteter i en kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 15 minutter. I mellomtiden smelter du 2 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over høy varme. Tilsett løk; sautér til den er gyllen, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk; sautér i 30 sekunder. Sil av potetene; ha dem tilbake i samme kjele. Rør over svak varme til potetene ser tørre ut. Overfør til en bolle; tilsett 6 spiseskjeer melk og 6 spiseskjeer smør. Bruk en elektrisk mikser og mos potetene til de er jevne, tilsett mer melk om nødvendig. Tilsett løk og urter; pisk bare til det er blandet. Smak til med salt og pepper.
- 22. Kok poteter i en kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 15 minutter.
- 33. I mellomtiden smelter du 2 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over høy varme. Tilsett løk; sautér til den er gyllen, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk; sautér i 30 sekunder.
- 44. Sil av potetene; ha dem tilbake i samme kjele. Rør over svak varme til potetene ser tørre ut. Overfør til en bolle; tilsett 6 spiseskjeer melk og 6 spiseskjeer smør. Bruk en elektrisk mikser og mos potetene til de er jevne, tilsett mer melk om nødvendig. Tilsett løk og urter; pisk bare til det er blandet. Smak til med salt og pepper.