
Pasta med soltørkede tomater, oliven og geitost
oppskrift på smakfull pasta med soltørkede tomater, oliven og geitost. enkel å lage, perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 2. 3/4 kopp finhakket løk
- 3. 2 spiseskjeer olivenolje
- 4. 2/3 kopp hakkede, avrent soltørkede tomater på olje (ca. 1/4 pund)
- 5. 1/2 kopp kyllingbuljong
- 6. 1/4 kopp skivede, steinfrie Kalamata- eller andre saltede svarte oliven
- 7. 1/3 kopp finhakket fersk persille
- 8. 1/2 pund middels store pastaskjell
- 9. 85 gram mild geitost, som Montrachet, smuldret (ca. 1 kopp), pluss litt ekstra til å drysse over pastaen
Fremgangsmåte
- 11. I en liten stekepanne kok hvitløk, løk, salt og pepper etter smak i oljen på moderat lav varme, under omrøring, til løken er myk. Tilsett tomatene og buljongen, og la blandingen småkoke til væsken er redusert med omtrent en tredjedel. Rør inn oliven, persille, salt og pepper etter smak, og hold blandingen varm. I en kjele med kokende saltet vann kok pastaen til den er al dente, og sil den godt, og reserver 1/3 kopp av kokevannet. I en serveringsskål visp 3 unser geitost med det reserverte kokevannet til osten er smeltet og blandingen er glatt. Tilsett pastaen og tomatblandingen, og vend godt sammen. Strø over resten av geitosten før servering.
- 22. I en liten stekepanne kok hvitløk, løk, salt og pepper etter smak i oljen på moderat lav varme, under omrøring, til løken er myk. Tilsett tomatene og buljongen, og la blandingen småkoke til væsken er redusert med omtrent en tredjedel. Rør inn oliven, persille, salt og pepper etter smak, og hold blandingen varm. I en kjele med kokende saltet vann kok pastaen til den er al dente, og sil den godt, og reserver 1/3 kopp av kokevannet. I en serveringsskål visp 3 unser geitost med det reserverte kokevannet til osten er smeltet og blandingen er glatt. Tilsett pastaen og tomatblandingen, og vend godt sammen. Strø over resten av geitosten før servering.





