Potetsalat med hvitløksmajones og gressløk

Potetsalat med hvitløksmajones og gressløk

Lær hvordan du lager en deilig potetsalat med hvitløkmajones og fersk gressløk. Perfekt som forrett eller tilbehør på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund små koketomater (ca. 2,5–3,8 cm i diameter)
  • 2. 3 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1 teskje salt
  • 3. 3 ½ spiseskjeer fersk sitronsaft, pluss ekstra etter smak hvis ønskelig
  • 4. 1/3 kopp majones
  • 5. 1 spiseskje varmt vann
  • 6. 1/4 kopp hakkede friske gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor kjele kombinerer du potetene med saltet vann slik at det dekker dem med 1 tomme, og lar dem småkoke til de akkurat er møre, ca. 15 til 20 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle til de kan håndteres. Mens potetene avkjøles, pisker du sammen hvitløkpasta, 3 1/2 spiseskje sitronsaft, majones og varmt vann i en stor bolle. Skrell potetene og del dem i to. Tilsett potetene og gressløken i dressingen og vend godt. Krydre salaten med ekstra sitronsaft, salt og pepper. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket. Før servering, vend inn 1 til 2 spiseskjeer vann for å fukte dressingen. Server salaten ved romtemperatur.