Hvitløk og rosmarinfylte sopp

Hvitløk og rosmarinfylte sopp

oppskrift på deilige sopp fylt med hvitløk og rosmarin, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 hel middels stor hvitløk
  • 2. 3 spiseskjeer pluss 1 teskje olivenolje
  • 3. 16 sopp med 2 tommers diameter
  • 4. 1 teskje smør
  • 5. ¾ kopp finhakkede ferske surdeigsbrødsmuler
  • 6. 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 7. 1 ½ teskje hakket fersk rosmarin
  • 8. Non-stick grønnsaksspray
  • 9. Ferske rosmarinkvister (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Skrell det ytre papirtynne skallet fra hvitløksfeddet. Kutt av toppen ca. 1/3 tomme for å eksponere hvitløksfeddene. Plasser hvitløksfeddet, med den kuttede siden opp, i en liten ramekin. Drypp 1 1/2 spiseskje olje over. Pakk ramekinen inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie. Sett den i ovnen; stek hvitløken i 30 minutter. Åpne toppen av folien, slik at hvitløken blir synlig. Fortsett å steke hvitløken til den er gyllen, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl. Fjern soppskivene fra stilkene og hakk stilkene fint. Smelt smør med 1 teskje olje i en tykk, middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett de hakkede stilkene og sautér til de begynner å slippe ut saft, ca. 3 minutter. Tilsett brødsmuler og rør til de er ristet, ca. 5 minutter. Ta pannen av varmen. Bland inn persille og hakket rosmarin. Del den stekte hvitløken i fedd og skrell dem; sett til side oljen. Bruk en gaffel til å finmos hvitløken i en bolle til du måler 1 1/2 spiseskje. Bland inn den reserverte oljen. Rør hvitløksmassen inn i den hakkede soppen. Krydre med salt og pepper. Dekk en stor bakeplate med folie og spray med oljespray. Pensle sopphattene med 1 1/2 spiseskje olje. Plasser dem med den runde siden ned på den forberedte platen. Dryss lett med salt. Fyll soppen med fyllet, og form det i midten. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Forvarm ovnen til 190°C. Stek soppen uten lokk til de er møre, ca. 20 minutter. Anrett på et fat og pynt