
Dutch Oven-kornbrød med fikenmarmelade
oppskrift på saftig cornbread bakt i Dutch Oven, servert med søt og smakfull fikenmarmelade. perfekt for frokost eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 ¾ kopp usaltet smør (ca. 1 ½ staver)
- 2. 1 ½ kopp hvetemel
- 3. 1 ½ kopp maismel
- 4. ¼ kopp sukker
- 5. 2 teskjeer natron
- 6. 2 teskjeer kosher-salt
- 7. ½ teskje bakepulver
- 8. 3 store egg
- 9. 1 kopp helmelk
- 10. ¾ kopp fikenmarmelade
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220°C. Plasser smør i en 25–30 cm stor støpejernsgryte, dekk til, og sett den i ovnen for å varme opp og smelte smøret, 6–8 minutter (ikke la smøret brenne seg). Rør smøret rundt slik at det dekker bunnen og delvis opp langs sidene av gryten; hell smøret over i en liten bolle og sett til side. I mellomtiden, visp mel, maismel, sukker, natron, salt og bakepulver i en stor bolle. Visp egg og melk i en middels stor bolle; tilsett i blandingen av maismel sammen med det reserverte smøret, og visp for å blande. Skrap røren over i den varme støpejernsgryten. Dekk til og stek til maisbrødet har begynt å sette seg rundt kantene, 10–12 minutter. Fordel syltetøy over overflaten. Dekk til og stek videre til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ytterligere 15–20 minutter. La avkjøle, uten lokk, i 15 minutter. For å servere, skjær maisbrødet i vafler.
- 22. Forvarm ovnen til 220°C. Plasser smør i en 25–30 cm stor støpejernsgryte, dekk til, og sett den i ovnen for å varme opp og smelte smøret, 6–8 minutter (ikke la smøret brenne seg). Rør smøret rundt slik at det dekker bunnen og delvis opp langs sidene av gryten; hell smøret over i en liten bolle og sett til side.
- 33. I mellomtiden, visp mel, maismel, sukker, natron, salt og bakepulver i en stor bolle. Visp egg og melk i en middels stor bolle; tilsett i blandingen av maismel sammen med det reserverte smøret, og visp for å blande. Skrap røren over i den varme støpejernsgryten.
- 44. Dekk til og stek til maisbrødet har begynt å sette seg rundt kantene,




