Hello Fresh Mobile Banner
Rik høstgryte med svinekjøtt og øl

Rik høstgryte med svinekjøtt og øl

Oppdag hvordan du lager en smakfull høstsvinestuing med øl. En perfekt rett for kalde høstdager, full av smak og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund benfri svinekam, skåret i 3,8 cm biter
  • Salt og pepper
  • 6 spiseskjeer olivenolje
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 4 mellomstore gulrøtter, hakket
  • 2 mellomstore epler, skrelt og skåret i 1,3 cm biter
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 1 laurbærblad
  • 1 kopp hakkede hermetiske eller friske tomater
  • 2 kopper kyllingkraft (buljong)
  • 1 flaske (340 g) øl
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • Kokte smørdeggnudler

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp 4 spiseskjeer olje i en tykk gryte over middels høy varme. Brun svinekjøttet godt i porsjoner. Ta det ut og legg det i en bolle.
  2. 2Rens gryten og varm opp resten av oljen på lav varme. Tilsett løk, gulrøtter og epler. Rør om til det er mykt, ca. 10 minutter, og tilsett hvitløk de siste 3 minuttene. Rør inn de resterende ingrediensene unntatt nudlene. Legg svinekjøttet og eventuelle safter tilbake i gryten.
  3. 3Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, under omrøring, til kjøttet er veldig mørt, ca. 1 ½ time. Kast laurbærbladet; juster krydderet etter smak. Server over eggnudler i dype boller.