
Rik høstgryte med svinekjøtt og øl
Oppdag hvordan du lager en smakfull høstsvinestuing med øl. En perfekt rett for kalde høstdager, full av smak og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund benfri svinekam, skåret i 3,8 cm biter
- Salt og pepper
- 6 spiseskjeer olivenolje
- 2 mellomstore løk, hakket
- 4 mellomstore gulrøtter, hakket
- 2 mellomstore epler, skrelt og skåret i 1,3 cm biter
- 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1 laurbærblad
- 1 kopp hakkede hermetiske eller friske tomater
- 2 kopper kyllingkraft (buljong)
- 1 flaske (340 g) øl
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- Kokte smørdeggnudler
Fremgangsmåte
- 1Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp 4 spiseskjeer olje i en tykk gryte over middels høy varme. Brun svinekjøttet godt i porsjoner. Ta det ut og legg det i en bolle.
- 2Rens gryten og varm opp resten av oljen på lav varme. Tilsett løk, gulrøtter og epler. Rør om til det er mykt, ca. 10 minutter, og tilsett hvitløk de siste 3 minuttene. Rør inn de resterende ingrediensene unntatt nudlene. Legg svinekjøttet og eventuelle safter tilbake i gryten.
- 3Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, under omrøring, til kjøttet er veldig mørt, ca. 1 ½ time. Kast laurbærbladet; juster krydderet etter smak. Server over eggnudler i dype boller.