Arugula, Roquefort og ovnsbakt gresskarsalat

Arugula, Roquefort og ovnsbakt gresskarsalat

Oppdag en frisk og smakfull salat med arugula, kremet roquefort og søt, ovnsbakt gresskar. Perfekt som forrett eller lett måltid, spesielt i sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund smørnut squash, skrelt, delt i to, med frøene satt til side
  • 1 spiseskje lyst brunt sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 1/3 kopp valnøttolje eller ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 45 gram Roquefort eller Cabrales (spansk blåmuggost)
  • 2 bunt arugula (ca. 225 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kutt squash i 5 cm lange biter, ca. 0,6 cm tykke. Skyll squashfrøene og tørk dem godt. Bland frøene, brunt sukker, salt, cayennepepper og 1 ss smør. Rist frøene i ett lag i en non-stick, lav bakeplate i midten av ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og avkjøl deretter. Bland squash med resten av smøret og salt og pepper etter smak i en bakepanne, og stek squashen, dekket med folie, til den er akkurat mør, ca. 20 minutter. Visp sammen olje, sitronsaft, salt og pepper i en stor bolle. Smuldre osten i bollen, og tilsett ruccola. Vend forsiktig inn den varme squashen og dryss over de ristede frøene.