Varm kastanjesalat med eple

Varm kastanjesalat med eple

oppskrift på en varm kastanje- og eplesalat som er perfekt for høsten. enkel å lage, sunn og smakfull. ideell som forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 kopper (pakket) ruccola
  • 6 kopper (pakket) grovt revet krusete endivie
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 1 1/2 mellomstore Granny Smith- epler, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers terninger
  • 3/4 kopp tynne skiver av sjalottløk
  • 1 1/2 kopper dampede kastanjer (fra to 7,25-unse glass), grovt hakket
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 4 1/2 spiseskjeer valnøttolje

Fremgangsmåte

  1. 1Vend ruccola og endive i en stor bolle. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle; avkjøl.) Varm opp 1 ½ ss olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett epler og sjalottløk; sautér i 5 minutter. Tilsett kastanjer; sautér i 1 minutt. Rør inn eddik, og skrap opp eventuelle brune biter. Fjern fra varmen; rør inn valnøttolje og resten av olivenoljen. Krydre med salt og pepper. Hell kastanjeblandingen over ruccola- og endiveblandingen; vend forsiktig. Fordel salaten på 8 tallerkener.
  2. 2Vend ruccola og endive i en stor bolle. (Kan forberedes 6 timer i forveien. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle; avkjøl.)
  3. 3Varm opp 1 ½ ss olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett epler og sjalottløk; sautér i 5 minutter. Tilsett kastanjer; sautér i 1 minutt. Rør inn eddik, og skrap opp eventuelle brune biter. Fjern fra varmen; rør inn valnøttolje og resten av olivenoljen. Krydre med salt og pepper. Hell kastanjeblandingen over ruccola- og endiveblandingen; vend forsiktig. Fordel salaten på 8 tallerkener.