
Engelske pannekaker
Lær hvordan du lager deilige engelske pannekaker med vår enkle oppskrift. Perfekt for frokost eller brunch, med tips for perfekte resultater.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1 ½ spiseskjeer ekstra fint granulert sukker
- En klype salt
- 1 egg
- 2 eggeplommer
- 2 ½ kopper melk
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- ½ stang (¼ kopp) usaltet smør
- Granulert sukker, sitroner og appelsiner til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en stor blandebolle, visp sammen mel, sukker og salt. Tilsett egg og eggeplommer, deretter melk og 1 spiseskje vegetabilsk olje. Fortsett å vispe til det ikke er klumper. I en separat liten kjele, smelt smøret til det blir gyldent, og visp det inn i pannekakedeigen. La røren hvile i omtrent 15 minutter. Varm opp en 20 cm stor stekepanne til den er varm, og tilsett den resterende 1 spiseskjeen vegetabilsk olje, vipp pannen for å fordele oljen jevnt. Når oljen begynner å ryke, hell overskuddet i en liten skål til senere bruk. Sett pannen tilbake på varmen. Nå har du et tynt lag med olje igjen i pannen. Hell 2 spiseskjeer av røren i pannen, vipp pannen for å dekke bunnen jevnt. Stek til undersiden av pannekaken er gyllenbrun, og bruk deretter en slikkepott for å vende den og stek den andre siden. Legg pannekaken på en opp-ned middagstallerken. Gjenta til all røre er brukt opp, bruk litt av den reserverte oljen hvis pannen virker tørr, eller hvis pannekakene begynner å sette seg fast. Fortsett å stable pannekakene oppå hverandre på tallerkenen. Når du er ferdig, server pannekakene umiddelbart med sukker til å strø over, og sitron- og appelsinskiver på siden for å presse over pannekakene.
- 2Hvis du vil lage pannekakene på forhånd, smør lett en ovnsfast fat, og strø hver pannekake med sukker etter at du har stekt den. Brett pannekakene i to, og deretter i to igjen, og ordne dem pent på fatet. Dekk fatet med aluminiumsfolie og stek ved 175°C i ca. 15 minutter. Server med sitron- og appelsinskiver.


