Ultimate Nachos

Ultimate Nachos

Lær hvordan du lager perfekte nachos med ost, kjøtt og deilige toppings. En enkel oppskrift for en smakfull forrett eller kveldsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje, pluss litt ekstra til grilling
  • 2 ss limesaft
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ½ ts chilipulver
  • ½ ts kosher salt
  • ¼ ts svart pepper
  • 680 g benfri, skinnfri kyllingbryst, banket til 2,5 cm tykkelse
  • 1 ss olivenolje
  • ⅓ kopp hakket rødløk
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 3 ss hakket rød paprika
  • ¾ ts chilipulver
  • 1 boks (425 g) lavsaltet pintobønner, skylt og avrent
  • ½ ss rødvinseddik
  • ¼ ts tørket oregano
  • ¾ ts kosher salt
  • ¼ ts nykvernet svart pepper
  • 1 pose (ca. 370 g) tortillachips i restaurantstil
  • 1 til 2 jalapeños (avhengig av ønsket styrke), delt på langs og tynne skiver
  • 225 g skarp cheddarost, revet (ca. 2 kopper)
  • 225 g Monterey Jack-ost, revet (ca. 2 kopper)
  • 1 middels stor tomat, hakket
  • ½ liten rødløk, veldig tynne skiver
  • Rømme, til servering
  • Korianderblader, til servering
  • Guacamole med Aleppobpeper
  • Tomatillosalsa med Serranos, eller ferdigkjøpt tomatillosalsa
  • Sterk tomatsalsa med koriander og chili, eller ferdigkjøpt tomatsalsa

Fremgangsmåte

  1. 1Grill kyllingen: I en liten bolle, visp sammen olje, lime, hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Legg kyllingen i en reseptfri plastpose og hell marinaden over. Rør godt slik at kyllingen blir dekket, og la den marinere i 30 minutter. Varm opp en lett oljet grill eller grillpanne på middels høy varme. Grill kyllingen, snu den en gang, til den er gjennomstekt, ca. 4 til 5 minutter på hver side. La den avkjøle, og skjær deretter kyllingen i 1/2-tommers terninger.
  2. 2I en liten bolle, visp sammen olje, lime, hvitløk, chilipulver, salt og pepper. Legg kyllingen i en reseptfri plastpose og hell marinaden over. Rør godt slik at kyllingen blir dekket, og la den marinere i 30 minutter.
  3. 3Varm opp en lett oljet grill eller grillpanne på middels høy varme. Grill kyllingen, snu den en gang, til den er gjennomstekt, ca. 4 til 5 minutter på hver side. La den avkjøle, og skjær deretter kyllingen i 1/2-tommers terninger.
  4. 4Lag bønne-dippen: I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen på middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk, ca. 4 til 5 minutter. Tilsett hvitløk og paprika, og stek under omrøring til de er myke, ytterligere 4 til 5 minutter. Rør inn chilipulver og stek til det dufter, ca. 1 minutt. Ta av varmen. Ha bønnene, eddik, oregano, salt, pepper og 1/4 kopp vann i en foodprocessor og puls til det er blandet. Tilsett løkblandingen og puls igjen. Hvis nødvendig, tilsett mer vann, én spiseskje om gangen, og kjør til det er glatt. Smak til og juster krydder.
  5. 5I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen på middels varme. Tilsett løk og stek til den er