
Beets Don't Kale My Vibe Salad
oppskrift på en frisk og fargerik salat med rødbeter og grønnkål. perfekt for en sunn lunsj eller lett middag, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 rødbeter, skrelt og kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1 liten rød løk, hakket i 1/2-tommers terninger
- 3 spiseskjeer balsamicoeddik
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 spiseskje agavesirup
- Salt og nykvernet pepper etter smak
- 6-8 kopper hakket grønnkål
- 2-3 kopper kokt villris, holdt varm
- 2-3 grillet kyllingbryst, hakket og holdt varm
- Røstede rødbeter (se over)
- Balsamico vinaigrette
- 115 g god kvalitet geitost, smuldret
- 1/2 kopp rå eller ristede hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1For beetsene: Forvarm grillovnen. I en middels stor bolle, bland alle ingrediensene og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Legg alt på et stekebrett med kant, dekket med aluminiumsfolie, og grill til beetsene er godt brunet og løken er karamellisert, ca. 7–8 minutter. Følg nøye med på kokinga, fordi alle ovner er ulike. Når beetsene har fått fin farge, dekk dem forsiktig med et nytt stykke folie og fortsett å grille i ytterligere 5–7 minutter, eller til de har blitt litt mykere. Ta ut fra ovnen og la dem avkjøle til romtemperatur. (Dette kan gjøres på forhånd.)
- 2Forvarm grillovnen. I en middels stor bolle, bland alle ingrediensene og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Legg alt på et stekebrett med kant, dekket med aluminiumsfolie, og grill til beetsene er godt brunet og løken er karamellisert, ca. 7–8 minutter. Følg nøye med på kokinga, fordi alle ovner er ulike. Når beetsene har fått fin farge, dekk dem forsiktig med et nytt stykke folie og fortsett å grille i ytterligere 5–7 minutter, eller til de har blitt litt mykere. Ta ut av ovnen og la dem avkjøle til romtemperatur. (Dette kan gjøres på forhånd.)
- 3Til salaten: Begynn med å blande grønnkål, ris, kylling og beets i en stor salatbolle. Drypp over ønsket mengde vinaigrette, og vend godt slik at all grønnkål blir dekket av dressing. Server med smuldret geitost og pekannøtter på toppen.
- 4Begynn med å blande grønnkål, ris, kylling og beets i en stor salatbolle. Drypp over ønsket mengde vinaigrette, og vend godt slik at all grønnkål blir dekket av dressing. Server med smuldret geitost og pekannøtter på toppen.





