
Olivenolje-røstede tomater og fennikel med hvite bønner
Oppdag en smakfull oppskrift på ovnsbakte tomater og fennikel med olivenolje og hvite bønner – perfekt som en lett forrett eller sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store fennikleboller med fronds tilknyttet
- 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 teskjeer grovt kosher-salt, delt
- 2 pint drue- eller cherrytomater
- 4 store friske oregano-kvister
- 3 store hvitløksfedd, tynne skiver
- 1/4 teskje tørket knust rød pepper
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 2 bokser á 15 unser cannellini-bønner (hvite kidneybønner), drenert
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Hakk nok fennikkris til å måle 1/2 kopp. Trim fennikkløkene og del dem i to på langs. Kutt hver halvdel i 1/2-tommers brede båter, og la noe av stilken sitte igjen på hver båt. Varm opp olje i en stor ovnsfast stekepanne på middels høy varme til den er veldig varm, ca. 3 minutter. Legg fennikkbåtene i ett lag i pannen; strø over 1 teskje grovt salt. Kok til fenniklen begynner å bli brun og myk, og snu dem av og til, i 10–12 minutter. Tilsett tomater, oregano, hvitløk og knust rød pepper; strø over 1 teskje grovt salt og 1 teskje pepper. Vend forsiktig sammen. Overfør pannen til ovnen. Stek fenniklen og tomatene til de er myke, og rør av og til, i ca. 30 minutter. Bland inn bønner og 6 spiseskjeer hakkede fennikkris. Stek i ytterligere 5 minutter for å varme opp. Overfør blandingen til en stor, flat skål. Strø over resten av de hakkede fennikkrisene. Server varm eller romtemperert.
- 3Forvarm ovnen til 220°C. Hakk nok fennikkris til å måle 1/2 kopp. Trim fennikkløkene og del dem i to på langs. Kutt hver halvdel i 1/2-tommers brede båter, og la noe av stilken sitte igjen på hver båt.
- 4Varm opp olje i en stor ovnsfast stekepanne på middels høy varme til den er veldig varm, ca. 3 minutter. Legg fennikkbåtene i ett lag i pannen; strø over 1 teskje grovt salt. Kok til fenniklen begynner å bli brun og myk, og snu dem av og til, i 10–12 minutter. Tilsett tomater,



