Laks Bruschetta

Laks Bruschetta

Lær hvordan du lager en deilig salmon bruschetta med friske ingredienser. Perfekt for en lett forrett eller tapas til sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 filet villaks (ca. 170 gram), med skinn
  • 1/2 teskje salt
  • 1 boks (425 gram) hvite bønner, drenert og skylt
  • 1 middels stor tomat, hakket (ca. 1 kopp)
  • 1 gulrot, skrelt og revet (ca. 1/4 kopp)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 kopp fersk basilikum (eller estragon)
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 16 lavfete fullkornskjeks, for eksempel Ryvita

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele med vann. Kok opp. Fjern fra varmen, tilsett laks og salt, og dekk til. La stå til laksen ikke lenger er gjennomsiktig i midten, men fortsatt mørk rosa og mør, ca. 8 til 10 minutter. Fjern laksen og kast skinnet. Overfør til en bolle og bruk en gaffel til å dele den opp. Tilsett bønner, tomat, gulrot, hvitløk, basilikum, eddik, olje og pepper. Rør godt sammen. Fordel i 2 små plastbeholdere. (Laksen holder seg i opptil 2 dager.) Ta med én beholder og 8 kjeks til lunsj. Legg på fyllet på kjeksene rett før du skal spise.