
Laks Bruschetta
Lær hvordan du lager en deilig salmon bruschetta med friske ingredienser. Perfekt for en lett forrett eller tapas til sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 filet villaks (ca. 170 gram), med skinn
- 1/2 teskje salt
- 1 boks (425 gram) hvite bønner, drenert og skylt
- 1 middels stor tomat, hakket (ca. 1 kopp)
- 1 gulrot, skrelt og revet (ca. 1/4 kopp)
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp fersk basilikum (eller estragon)
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 16 lavfete fullkornskjeks, for eksempel Ryvita
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele med vann. Kok opp. Fjern fra varmen, tilsett laks og salt, og dekk til. La stå til laksen ikke lenger er gjennomsiktig i midten, men fortsatt mørk rosa og mør, ca. 8 til 10 minutter. Fjern laksen og kast skinnet. Overfør til en bolle og bruk en gaffel til å dele den opp. Tilsett bønner, tomat, gulrot, hvitløk, basilikum, eddik, olje og pepper. Rør godt sammen. Fordel i 2 små plastbeholdere. (Laksen holder seg i opptil 2 dager.) Ta med én beholder og 8 kjeks til lunsj. Legg på fyllet på kjeksene rett før du skal spise.





