
Sitronkrem
Lær hvordan du lager deilig lemon curd med enkel oppskrift. Perfekt til kaker, pålegg eller dessert. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 3 sitroner
- 2. 3/4 kopp sukker
- 3. 2 store egg
- 4. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Riv finhakket nok sitrusskall fra sitronene til å måle 2 teskjeer, og press ut nok sitronsaft til å måle 1/2 kopp. I en metallbolle visp sammen sitrusskall, saft, sukker og egg. Skjær smøret i 4 biter og tilsett i blandingen. Sett bollen over en kjele med småkokende vann og kok blandingen under omrøring av og til, til den er tykk og glatt, ca. 20 minutter. Sitronkrem kan oppbevares, avkjølt og dekket med plastfolie, i opptil 3 dager. Server sitronkrem varm eller avkjølt.
- 22. Riv finhakket nok sitrusskall fra sitronene til å måle 2 teskjeer, og press ut nok sitronsaft til å måle 1/2 kopp. I en metallbolle visp sammen sitrusskall, saft, sukker og egg. Skjær smøret i 4 biter og tilsett i blandingen. Sett bollen over en kjele med småkokende vann og kok blandingen under omrøring av og til, til den er tykk og glatt, ca. 20 minutter. Sitronkrem kan oppbevares, avkjølt og dekket med plastfolie, i opptil 3 dager. Server sitronkrem varm eller avkjølt.