Oransje valmuefrøkake med bær og crème fraîche
Lær hvordan du lager en saftig og smakfull orange poppy-seed cake med friske bær og kremet crème fraîche. Perfekt til sommerens kaker eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper kakehvetemel (ikke selvhevende)
- 3/4 teskje salt
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje dobbelvirkende bakepulver
- 1/4 kopp valmuefrø
- 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, myknet
- 1 1/4 kopper sukker
- 2 teskjeer ferskrevet appelsinskall
- 4 store egg, separert
- 2/3 kopp rømme
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje krem av tartar
- 1 kopp fersk appelsinjuice
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer Grand Marnier eller annen appelsinlikør
- 3 spiseskjeer sukker
- 1/4 kopp julienne-strimler av appelsinskall (helst skåret med en zester)
- 3 kopper blandede bær
- melis til å sikte over kaken
- crème fraîche som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Lag kaken: Sikt sammen melet, saltet, natronen og bakepulveret i en bolle, og rør inn valmøblomstene. I en stor bolle med elektrisk mikser pisk smøret sammen med 1 kopp sukker og finrevet sitrusskall til blandingen er lys og luftig. I en liten bolle visp sammen eggeplommene, rømme og vanilje til det er godt blandet, og vend deretter inn melet og eggeblandingen i smørblandingen, vekselsvis, begynn og avslutt med melet, og pisk godt etter hver tilsetning. I en annen bolle med rene visper, pisk eggehvitene med en klype salt til de er skummende, tilsett krem av tartar, og pisk eggehvitene til de danner myke topper. Tilsett resten av sukkeret, litt om gangen, og pisk til marengsen holder stive topper. Rør inn omtrent en tredjedel av marengsen i røren for å lette den, vend forsiktig inn resten av marengsen til den er godt blandet, men forsiktig, og hell røren i en smurt og melet 10-tommers springform, og jevn ut toppen. Stek kaken midt i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 40–45 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren.
- 2Lag sirupen mens kaken steker: I en liten kjele kombinerer du saften, likøren, sukkeret og sitrusskallet. Varm blandingen over moderat høy varme, rør om til sukkeret er oppløst, og fjern kjelen fra varmen. Overfør sitrusskallet med en gaffel til en bolle, hell 1/3 kopp av sirupen i bollen, og sett til side resten av sirupen. Tilsett bærene i bollen, og vend forsiktig slik at alt blandes godt. La det avkjøle, dekket, i minst 2 timer og opptil 24 timer. Ta kaken ut av ovnen, overfør den i formen til en rist, og stikk toppen med en pinne overalt

