
Pizzadeig
lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, rask å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 500 gram allsidig mel (17 1/2 unser eller omtrent 3 3/4 kopper), pluss mer til utbaking
- 1 gram (1/4 teskje) tørrgjær
- 16 gram (2 teskjeer) fint havsalt
- 350 gram (1 1/2 kopper) vann
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, bland mel, gjær og salt grundig. Tilsett vannet og rør godt med en tresleiv eller med hendene til det er godt blandet.
- 2Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve ved romtemperatur (ca. 22°C) i 18 timer, eller til den har mer enn doblet seg i størrelse. Det vil ta lengre tid i et kjølig rom og kortere tid i et veldig varmt rom.
- 3Mel en arbeidsflate og skrap ut deigen. Del den i 4 like store deler og form dem: Start med høyre side av deigen og trekk den mot midten; gjør det samme med venstre, deretter toppen, og til slutt bunnen. (Rekkefølgen er egentlig ikke viktig; det du ønsker er fire folder.) Form hver del til en rund ball og legg skjøten ned. Form deigen til en pen, rund haug. Haugene skal ikke være klebrige; hvis de er det, dryss over mer mel.
- 4Hvis du ikke har tenkt å bruke deigen med en gang, pakk hver ball inn i plastfolie og oppbevar dem i kjøleskapet i opptil 3 dager. La dem komme til romtemperatur ved å la dem stå ute på benken, dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, i 2 til 3 timer før bruk.