Hello Fresh Mobile Banner
Pizzadeig

Pizzadeig

lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, rask å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 500 gram allsidig mel (17 1/2 unser eller omtrent 3 3/4 kopper), pluss mer til utbaking
  • 1 gram (1/4 teskje) tørrgjær
  • 16 gram (2 teskjeer) fint havsalt
  • 350 gram (1 1/2 kopper) vann

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, bland mel, gjær og salt grundig. Tilsett vannet og rør godt med en tresleiv eller med hendene til det er godt blandet.
  2. 2Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve ved romtemperatur (ca. 22°C) i 18 timer, eller til den har mer enn doblet seg i størrelse. Det vil ta lengre tid i et kjølig rom og kortere tid i et veldig varmt rom.
  3. 3Mel en arbeidsflate og skrap ut deigen. Del den i 4 like store deler og form dem: Start med høyre side av deigen og trekk den mot midten; gjør det samme med venstre, deretter toppen, og til slutt bunnen. (Rekkefølgen er egentlig ikke viktig; det du ønsker er fire folder.) Form hver del til en rund ball og legg skjøten ned. Form deigen til en pen, rund haug. Haugene skal ikke være klebrige; hvis de er det, dryss over mer mel.
  4. 4Hvis du ikke har tenkt å bruke deigen med en gang, pakk hver ball inn i plastfolie og oppbevar dem i kjøleskapet i opptil 3 dager. La dem komme til romtemperatur ved å la dem stå ute på benken, dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, i 2 til 3 timer før bruk.