
Aspargessalat med skinke og posjert egg
En frisk og smakfull salat med asparges, skinke og posjert egg – perfekt for en lett lunsj eller forret. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer grovt havsalt
- 2. 16 grønne aspargesstenger (ca. 450 g), trimmed
- 3. 4 store, ultra-friske egg
- 4. 1 spiseskje eddik (destillert)
- 5. 4 kopper myke, revne grønne blader, som smørcrunch-salat
- 6. 1/4 kopp finhakket fersk gressløk
- 7. Sitrus- og oljedressing
- 8. 4 tynne skiver av førsteklasses skinke
- 9. Fint havsalt
- 10. Grovkvernet svart pepper
- 11. Ristede brødskiver, til servering
- 12. 5-liters pastapanne med hullsleiv; 4 ramekiner eller små kopper; en flat, finmasket sil eller en stor hullsleiv
Fremgangsmåte
- 11. Forbered en stor bolle med isvann. Fyll pastapotten med 3 liter vann og kok opp over høy varme. Tilsett grovt salt og asparges. Blansjer, uten lokk, til de er sprøtt møre, ca. 3 minutter. (Kokingstiden vil variere avhengig av størrelsen og mykheten på aspargesen.) Fjern umiddelbart dørkaret fra vannet, slik at vannet renner av aspargesen. Dypp aspargesen i isvannet slik at de avkjøles så raskt som mulig og beholder sin sprøhet og friske grønne farge. (Aspargesen vil avkjøles på 1 til 2 minutter. Etter det vil de mykne og begynne å miste sprøhet og smak.) La aspargesen renne av og pakk den inn i et tykt kjøkkenhåndkle for å tørke. (Ikke kok aspargesen på forhånd, ellers vil den miste sin sprøhet.) Knekk hvert egg i en ramekin eller liten kopp. Sett til side. I en stor, lav gryte, kok opp 5 cm vann. Tilsett eddik. Før hver enkelt egg, før kanten av en ramekin eller kopp i nivå med vannoverflaten og gled forsiktig egget i. Slå av varmen og dekk til gryten. Poach eggene til hviten er fast, men plommen fortsatt er rennende og dekket av et tynt, gjennomsiktig lag av hvit, ca. 3 minutter. Med en sil eller hullsleiv, løft forsiktig eggene opp av vannet og legg dem på flere lag med tørkepapir. Ha salatbladene og gressløken i en stor salatbolle. Vend lett med så mye dressing at bladene blir lett og jevnt dekket. Legg aspargesen på et stort fat og tilsett akkurat nok dressing til å dekke stilkene lett. Rull aspargesen i dressingen. Fordel de dressede bladene på den ene siden av hver av fire store middagsfat. (Rektangulære fat er spesielt vakkert her.) Plasser forsiktig et posjert egg ved siden av. Legg




