Isberg og kål- og kålrotssalat
oppdag en frisk og enkel oppskrift på iceberg og kål slaw, perfekt som tilbehør til sommermåltidet. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp kulturmelk
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 spiseskje majones
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 1 hode isbergsalat, ytterblad fjernet, tynne skiver
- 1/2 hode liten grønnkål, ytterblad fjernet, tynne skiver
- 4 vårløk, tynne skiver
- 3 spiseskjeer hakkede ferske gressløk
- 1 teskje sellerifrø
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen kulturmelk, sitronsaft og majones i en stor bolle, og visp deretter inn oljen. Krydre dressingen med salt og pepper. Tilsett salat, kål, vårløk, gressløk og sellerifrø i dressingen, og vend godt slik at det blir jevnt dekket. Smak til og juster med salt og pepper. Forbered gjerne i forveien: Iceberg, kål, vårløk og gressløk kan skjæres i skiver 2 timer før servering. Oppbevar i en stor bolle, dekket med et fuktig kjøkkenpapir.
- 2Visp sammen kulturmelk, sitronsaft og majones i en stor bolle, og visp deretter inn oljen. Krydre dressingen med salt og pepper.
- 3Tilsett salat, kål, vårløk, gressløk og sellerifrø i dressingen, og vend godt slik at det blir jevnt dekket. Smak til og juster med salt og pepper.
- 4Forbered gjerne i forveien: Iceberg, kål, vårløk og gressløk kan skjæres i skiver 2 timer før servering. Oppbevar i en stor bolle, dekket med et fuktig kjøkkenpapir.


