Bacon- og eggempanadas
Lær hvordan du lager deilige bacon and egg empañadas. En perfekt forrett eller frokost med sprø skorpe og fyldig smak. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 2 frosne deigark til empanada (empanadadeig), tint
- 2 unser skarp Cheddarost
- 3 store egg
- 3 vårløk
- 1 spiseskje usaltet smør
- 2 skiver canadisk bacon
- *finnes på latino-markeder og i mange supermarkeder
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C (425°F) og smør en bakeplate. På en lett melet overflate, bruk en kjevle til å kjevle ut hver empanadadeig til en 18 cm (7 tommer) runding. Riv cheddarosten fint, og visp den sammen med egg, salt og pepper i en bolle. Hakk vårløk. I en non-stick stekepanne varm opp 1 teskje smør over moderat høy varme til skummet legger seg, og stek bacon til det er gyllent, ca. 1 minutt på hver side. Overfør baconet til en tallerken, og tilsett de resterende 2 teskjeene smør i pannen. Varm opp smøret til skummet legger seg, og surr vårløk i 15 sekunder. Tilsett eggeblandingen og kok under konstant omrøring til eggene akkurat begynner å stivne, men fortsatt er veldig løse, ca. 30 sekunder. Plasser ett stykke bacon ca. 0,6 cm (1/4 tomme) fra kanten av en empanadadeig, og skje over halvparten av eggeblandingen på baconet. Brett deigen over fyllet for å danne en halvmåne, og forsegle ved å presse kantene godt sammen med en gaffel. Gjør en annen empanada på samme måte. Overfør empanadane til bakeplaten, og lag noen små snitt i toppen av hver for å slippe ut damp. Stek empanadane midt i ovnen til de er gyldne, ca. 10 minutter.

