
Sprø ovnsstekt kylling
oppskrift på sprø og smakfull ovnsstekt kylling med perfekt krispy overflate. enkel å lage og sunnere enn frityrstekt. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 3/4 kopp kulturmelk
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 1/2 teskje flytende hot pepper-saus
- Vegetabilsk oljespray
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/4 kopp gul maismel
- 2 teskjeer revet sitronskall
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Bruk håndflatene til å banke kyllingen til jevn tykkelse. I en grunn skål, bland sammen kulturmelk, Worcestershire-saus og hot pepper-saus. Legg kyllingen i, og vend den for å dekke den godt. La kyllingen trekke i sausen i 10 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 230°C. Lett olj en bakeplate med vegetabilsk oljespray. I en grunn skål, bland sammen mel, maismel, sitrusskall, salt og cayennepepper. Ta kyllingen ut av kulturmelken og dypp den i melblandingen for å dekke den helt. Legg kyllingen på den forberedte bakeplaten, med minst 2,5 cm mellomrom mellom hver bit. Drypp over litt olje.
- 2Bruk håndflatene til å banke kyllingen til jevn tykkelse. I en grunn skål, bland sammen kulturmelk, Worcestershire-saus og hot pepper-saus. Legg kyllingen i, og vend den for å dekke den godt. La kyllingen trekke i sausen i 10 minutter.
- 3I mellomtiden, forvarm ovnen til 230°C. Lett olj en bakeplate med vegetabilsk oljespray. I en grunn skål, bland sammen mel, maismel, sitrusskall, salt og cayennepepper. Ta kyllingen ut av kulturmelken og dypp den i melblandingen for å dekke den helt. Legg kyllingen på den forberedte bakeplaten, med minst 2,5 cm mellomrom mellom hver bit. Drypp over litt olje.
- 4Stek kyllingen til belegget er gyllent og sprøtt, og kyllingen er gjennomstekt og hvit, ca. 20 minutter. Server med sitrusskiver som pynt.
- 5Stek kyllingen til belegget er gyllent og sprøtt, og kyllingen er gjennomstekt og hvit, ca. 20 minutter. Server med sitrusskiver som pynt.