Sprø ovnsstekt kylling

Sprø ovnsstekt kylling

oppskrift på sprø og smakfull ovnsstekt kylling med perfekt krispy overflate. enkel å lage og sunnere enn frityrstekt. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 3/4 kopp kulturmelk
  • 1 teskje Worcestershire-saus
  • 1/2 teskje flytende hot pepper-saus
  • Vegetabilsk oljespray
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp gul maismel
  • 2 teskjeer revet sitronskall
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk håndflatene til å banke kyllingen til jevn tykkelse. I en grunn skål, bland sammen kulturmelk, Worcestershire-saus og hot pepper-saus. Legg kyllingen i, og vend den for å dekke den godt. La kyllingen trekke i sausen i 10 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 230°C. Lett olj en bakeplate med vegetabilsk oljespray. I en grunn skål, bland sammen mel, maismel, sitrusskall, salt og cayennepepper. Ta kyllingen ut av kulturmelken og dypp den i melblandingen for å dekke den helt. Legg kyllingen på den forberedte bakeplaten, med minst 2,5 cm mellomrom mellom hver bit. Drypp over litt olje.
  2. 2Bruk håndflatene til å banke kyllingen til jevn tykkelse. I en grunn skål, bland sammen kulturmelk, Worcestershire-saus og hot pepper-saus. Legg kyllingen i, og vend den for å dekke den godt. La kyllingen trekke i sausen i 10 minutter.
  3. 3I mellomtiden, forvarm ovnen til 230°C. Lett olj en bakeplate med vegetabilsk oljespray. I en grunn skål, bland sammen mel, maismel, sitrusskall, salt og cayennepepper. Ta kyllingen ut av kulturmelken og dypp den i melblandingen for å dekke den helt. Legg kyllingen på den forberedte bakeplaten, med minst 2,5 cm mellomrom mellom hver bit. Drypp over litt olje.
  4. 4Stek kyllingen til belegget er gyllent og sprøtt, og kyllingen er gjennomstekt og hvit, ca. 20 minutter. Server med sitrusskiver som pynt.
  5. 5Stek kyllingen til belegget er gyllent og sprøtt, og kyllingen er gjennomstekt og hvit, ca. 20 minutter. Server med sitrusskiver som pynt.