Kremet krabbe med artisjokker

Kremet krabbe med artisjokker

Lær hvordan du lager en kremet krabbepålegg med artiskokker. Perfekt for forrett eller spesielle anledninger. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør
  • 1/2 kopp mel
  • 1/4 kopp løk, revet
  • 1/2 kopp grønn løk, hakket
  • 2 spiseskjeer persille, hakket
  • 2 kopper piskekrem
  • 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 2 1/2 teskjeer salt
  • 1/2 teskje hvit pepper
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 900 gram krabbekjøtt
  • 1 boks på 400 gram artisjokkhjerter, drenert og skåret
  • 1/2 pund sopp, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør, rør inn mel, og kok i 5 minutter på middels varme. Tilsett løk og persille, og kok i 2 til 3 minutter. Rør gradvis inn fløte og varm godt opp. Tilsett vin, salt og pepper. Bland godt og la det småkoke under stadig omrøring. Ta av varmen. Når blandingen er lunkent, tilsett sitronsaft. Legg kjøttet i bunnen av en 45 x 70 cm stor ildfast form. Skje en tredjedel av sausen over. Legg artiskokker over sausen, og dekk med en tredjedel av sausen. Tilsett sopp, og topp med resten av sausen. Stek i ovn på 180°C i 30 til 40 minutter.