
Lette skivede poteter med ovnsbakte chilipepper
oppskrift på lette scalloped poteter med ristede chili for en smakfull og enkel rett. perfekt som tilbehør eller hovedrett i helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen. Legg poblanoen med snittflaten ned på et stekebrett og grill til skinnet er brunt i flekker, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle, dekk med plastfolie og la avkjøle i 5 minutter. Skrell skinnet av poblanoen under kaldt rennende vann, og hakk den deretter i små biter.
- 22. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en 2-liters ildfast form lett. Varm opp 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og timian, og kok under omrøring ofte til løken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett potetene, kyllingkraft, 1 1/2 teskje salt og pepper etter smak, og kok opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke, under forsiktig omrøring, til potetene er møre, ca. 10–12 minutter.
- 33. Fordel halvparten av potet- og kraftblandingen i den forberedte ildfaste formen i et jevnt lag. Strø over halvparten av den ristet poblanoen og parmesanosten. Gjenta med resten av potet- og kraftblandingen, poblanoen og parmesanosten. Stek til det bobler og er lett gyllent, ca. 35 minutter. La stå i 15 minutter før servering. Tynn ut litt rømme eller crème fraîche med vann og server ved siden av som topping.
- 44. Fotografert av Kana Okada