
Tias er pees- og eggesuppe
oppskrift på tias peas and eggs soup – en smakfull og enkel suppe med erter og egg, perfekt for en rask lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje
- 2 gule løk, hakket
- 4 til 6 hvitløksfedd, finhakket
- 8 til 10 poteter, skrellet og i terninger
- Salt
- 1 (796 gram) boks knuste tomater med puré
- 1 1/2 bokser vann (fyll den knuste tomatboksen 1 1/2 ganger)
- Pepper
- 1 spiseskje sukker
- 2 (425 gram) bokser erter, med væske
- 11 egg* (Se Kok's Note)
- 1 kopp ferskrevet Romano
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, varm opp olivenoljen. Tilsett løk og hvitløk og sautér til løken er gjennomsiktig. Tilsett potetene og salt, og rør slik at potetene blir dekket av oljen. Stek potetene på middels varme i omtrent 10 til 15 minutter, men la dem ikke få farge. Tilsett tomatene, og bruk deretter boksen til å fylle opp med vann 1 ½ ganger, og hell det i suppen. Krydre med pepper og sukker, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 1 ½ time, eller til potetene er møre.
- 2Tilsett erter, inkludert saften, og rør forsiktig. La det småkoke i ytterligere 30 minutter. Deretter øker du varmen til middels-høy og lar suppen koke opp igjen. Knekk eggene i en egen bolle, og tilsett dem forsiktig oppå den kokende suppen i et klokkemønster til det ikke er mer plass. Dekk til gryten og la eggene pochere i omtrent 15 til 20 minutter, eller til eggeplommene er faste.
- 3Server suppen varm, og gi hver porsjon 1 eller 2 egg. Tilby den nyrevet Romano-osten, og la personen selv bestemme hvor mye de vil ha etter smak.




