Rumpestek med grønnsaker

Rumpestek med grønnsaker

Lær hvordan du lager en saftig rump roast med deilige grønnsaker. Perfekt for søndagsmiddag eller helgefeiring!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund store kokte poteter (ca. 6 til 8 stk.)
  • 6 gulrøtter, kuttet på tvers i tredjedeler
  • 1 benfri storfekjøtt-rumpestek, 3 til 3 ½ pund, bundet, romtemperert
  • 1 gul løk, skivet
  • 1 (280 grams) pakke med røde eller hvite perleløk, blansjert i kokende vann i 2 minutter og skrellet
  • 2 fed elephant hvitløk eller vanlig hvitløk, delt i fedd (uten skrell)
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 3 kopper storfekraft
  • 3 ½ ss hvetemel
  • 1/4 kopp vann
  • 2 ts balsamico- eller annen rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell potetene og ha dem i en kjele sammen med saltet vann, slik at vannet dekker. Kok opp vannet og la potetene småkoke under lokk i 10 minutter. Tilsett gulrøtter og la det småkoke, fortsatt under lokk, i 5 minutter. Sil av grønnsakene og la dem avkjøle. Del potetene i fire.
  2. 2Forvarm ovnen til 450 grader. Tørk rumpesteken godt og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en stekeform med fettsiden opp, og strø løk i skiver rundt. I en annen stekeform bland pearl løk, hvitløk, gulrøtter og poteter med olje, og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i den øverste tredjedelen av ovnen, rør om én gang, i 20 minutter.
  3. 3Legg kjøttet i den nederste tredjedelen av ovnen sammen med de stekte grønnsakene, og rør om grønnsakene underveis, i 20 minutter. Senk temperaturen til 300 grader og stek kjøttet og grønnsakene til en kjøtttermometer viser 130 grader for medium-rare kjøtt, og grønnsakene er gylne, ca. 20–25 minutter. Overfør kjøtt og grønnsaker til et fat og hold det varmt, løst dekket med folie.
  4. 4Lag saus: Tilsett buljong i stekeformen med kjøttet og deglaser pannen over høy varme, og skrap opp de brune bitene. I en liten bolle visper du sammen melk og vann, og heller det i den småkokende buljongen i en tynn stråle, mens du visper. Tilsett eddik og la det småkoke, mens du visper, i 3 minutter. Sil sausen gjennom en fin sil og sett til side 1 kopp til å lage deviled miroton.
  5. 5Skjær roastbiffen i tynne skiver og server med sausen. Sett til side den smalere halvdelen av roastbiffen, uskåret, til bruk i deviled miroton.