
Hotte myke pretzels
Lær hvordan du lager myke og smakfulle hot soft pretzels hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller til fester!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle blander du gjær, 1 1/2 teskjeer brunt sukker og vann, og lar det stå i 5 minutter til det skummer og bobler. Tilsett resten av sukkeret og saltet, og rør godt. Tilsett melet, én kopp av gangen, og bland for hånd til det er godt innarbeidet. Elt deigen til den er glatt, ca. 7 minutter, og har en glans. Overfør deigen til en bolle og la den heve, dekket, på et lunt sted i 40 minutter.
- 22. Strø arbeidsflaten med mel og maisenna. Del deigen i omtrent 12 deler og kjevle ut til ønsket lengde og tykkelse. (Merk: tynnere deig gir sprøere pretzels). Form deigen til pretzel-former og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett som er lett strødd med maisenna. La pretzelsene heve i 30 minutter, uten dekke.
- 33. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Kok opp en stor kjele med vann.
- 44. Overfør forsiktig de hevede pretzelsene til det kokende vannet med en skje, og kok dem på den ene siden i 2 minutter. Snu dem og kok den andre siden i 1 1/2 minutt. Overfør de kokte pretzelsene til en rist for å renne av i 1 minutt. Legg pretzelsene på et bakepapirkledd stekebrett, strø lett med maisenna, og dryss over kosher-salt. Stek i 20 minutter til de er gyldne og sprø.