
Eksotisk sopppizza
lær hvordan du lager en eksotisk sopppizza med spennende soppsorter og deilige smaker. enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stk. (12 tommers) forhåndsstekt pizzabunn
- 3 ss olivenolje
- 4–5 fedd hvitløk, finhakket
- 3 sjalottløk eller mild løk, tynnsnittet eller finhakket
- 450 gram assorterte eksotiske sopp, skivet eller hakket (hvis du bruker shiitakesopp, fjern de uspiselige stilkene)
- 1/4 kopp tørr rødvin (valgfritt)
- 30 gram gorgonzolost, smuldret
- 225 gram fontinasost, revet eller tynnsnittet (dette er lettere hvis osten er kald)
- Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- Pizzastein eller pizzapan
Fremgangsmåte
- 1Sett pizzasteinen i ovnen og varm den opp til 220 grader Celsius. Mens steinen varmes, pensle jevnt med olivenolje over pizzabunnen og stek i 5 til 7 minutter, eller til oljen bobler. (Hvis du bruker tynnbunnspizza, kan du utelate forsteking av pizzabunnen.)
- 2Mens bunnen stekes, begynner du å koke soppen. Varm opp en sautér- eller stekepanne på høy varme, tilsett oljen, hvitløk og sjalottløk, og sautér raskt i omtrent 30 sekunder. Pass på at hvitløk- og sjalottløkblandingen ikke brenner seg.
- 3Tilsett soppen i den varme pannen, og sautér raskt til det meste av soppsaften har fordampet (3 til 5 minutter). Tilsett deretter vinen. Fortsett å sautere til vinen er helt fordampet og soppen har fått en mørkere brunfarge, omtrent 2 til 3 minutter. Ta soppen av varmen.
- 4Ta ut bunnen fra ovnen (la steinen bli i ovnen for å holde den varm) og la den avkjøle litt. Fordel gorgonzolosten jevnt over den varme bunnen slik at den smelter litt. Du kan dyppe fingrene i olivenolje for å fordele osten. Fordel soppen jevnt over bunnen. Tilsett fontina-osten, og fordel den så jevnt som mulig. Krydre med salt og nykvernet svart pepper.
- 5Sett pizzaen på den varme steinen i ovnen og stek i 12 til 15 minutter, eller til osten er lett brunet og boblende. La den avkjøle litt, og skjær i små rektangler til hors d'oeuvres eller i pai-formede stykker til forrett eller hovedrett. Server varm eller romtemperert.
- 6Denne oppskriften kan justeres etter personlig smak, for eksempel ved å tilsette tørket rød chili eller bruke andre oster; men du bør ikke utelate gorgonzolaen. Den kan serveres med champagne som hors d'oeuvre, og med tørr r





