
Gong Bao Haddock Goujons
Lær hvordan du lager den deilige gong bao haddock goujons med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller hovedrett for alle sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 liten vårspringløk (grønn), finhakket
- 1 spiseskje Shaohsing-risvin eller tørr sherry
- 1 spiseskje ferskrevet ingefær
- 340 gram hysekjøtt, skåret i strimler
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 2 spiseskjeer hoisinsaus
- 1 spiseskje mørk soyasaus
- 1 teskje knuste tørkede chiliflak
- 1 spiseskje maisstivelse, blandet med 2 spiseskjeer kaldt vann
- Sukkersukker (superfint), etter behov
- 1 spiseskje knuste tørkede chilier
- 1 teskje havsalt
- 1 teskje nykvernet hvit pepper
- 115 gram tørr brødsmuler
- 115 gram hvetemel
- 2 egg, pisket
- Peanøttolje til steking
- Røstede søtpotetchips med chili, oppskrift følger
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 teskje havsalt
- 1 teskje knuste tørkede chiliflak eller malt røkt paprika
- Nykvernet svart pepper
- 340 gram søtpoteter, skrelt og skåret i chips (ca. 2 søtpoteter)
Fremgangsmåte
- 1For marinaden: I en grunn skål blander du sammen løk, risvin og ingefær. Tilsett fisken og la den marinere i 20 minutter, dekket, i kjøleskapet.
- 2For sausen: I en liten kjele varmer du opp sitronsaft, hoisinsaus, soyasaus og chiliflak. Tykk sausen med maisstivelseslagen, hvis nødvendig. Sett til side. Kok's kommentar: Hvis sausen blir litt skarp, kan du tilsette en klype sukker.
- 3For brødsmulene: Bland knuste chili, salt og hvit pepper i en bolle. Tilsett brødsmulene, og hell dem deretter over på en tallerken eller et fat. Sett til side.
- 4For paneringen: Ta fisken ut av marinaden og dypp strimlene i mel, og rist av overflødig mel. Dypp deretter i egg, og til slutt i den krydrede brødsmulblandingen. Varm opp en wok på høy varme og fyll den opp til en fjerdedel med peanøttolje. Varm oljen til 180°C (350°F). Test temperaturen ved å slippe inn en brødterning – hvis den blir gylden innen 15 sekunder, er oljen klar. Friter de panerte filetene til de er gyldne og sprø. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på et tørkepapir. Server umiddelbart med sausen og ovnsbakte søtpotetchips med chili, oppskrift følger.
- 5Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Ha olivenolje, havsalt, knuste tørkede chiliflak og svart pepper i en ildfast form. Legg i søtpotetskivene og vend dem i den krydrede oljen. Stek i ovnen i 20 til 30 minutter, avhengig av tykkelsen på chipsene. Server umiddelbart.





