
Ristet asparges med appelsinglasur
oppskrift på baked asparges med en frisk og søt appelsinglasur, perfekt som forrett eller sunn siderett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For aspargesen: Visp sammen appelsinjuice, appelsinskall, honning, oregano, sherryeddik, 2 store klyper salt og en klype pepper. Rør sakte inn rapsoljen for å lage en emulsjon.
- 22. For aspargesen: Plasser et stekebrett med kant i ovnen og forvarm ovnen til 200 °C.
- 33. Vend aspargesen i en stor bolle med olivenolje og strø over salt og pepper. Legg aspargesen på det varme stekebrettet og kok til den er mør, ca. 10 minutter.
- 44. Overfør aspargesen til et serveringsfat. Drypp med en tredjedel av appelsin- og sitrusglazuren og strø over litt appelsinskall. Sett resten av glazuren til side til stekt kylling med appelsinglasur.
- 55. For appelsin- og sitrusglazuren: Visp sammen appelsinjuice, appelsinskall, honning, oregano, sherryeddik, 2 store klyper salt og en klype pepper. Rør sakte inn rapsoljen for å lage en emulsjon. Gir ca. 1 kopp.
- 66. For kyllingen: Forvarm ovnen til 200 °C. Dekk et stekebrett med aluminiumsfolie og sett et rist over.
- 77. Tørk kyllingen med et kjøkkenpapir. Gni kyllingen inn med rapsolje og strø rikelig med salt og pepper. Plasser den på risten over stekebrettet og stek i ovnen til den er gjennomstekt og den indre temperaturen er 75 °C, ca. 40–50 minutter, avhengig av kyllingens størrelse. I de siste 10 minuttene av stekingen, pensle kyllingen med to tredjedeler av appelsin- og sitrusglazuren med 5-minutters mellomrom. La hvile i 5–10 minutter før servering.