Luksuriøs makaroni og ost

Luksuriøs makaroni og ost

oppskrift på fancy mac and cheese som imponerer. enkel å lage, perfekt for en smakfull middag. prøv denne deilige varianten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund hvite soppknapper eller cremini, delt i kvarter
  • 2. Olivenolje til å dryppe over
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 8 skiver tyktskåret bacon
  • 5. 2 gule løk, skrelt, delt i to og tynne skiver
  • 6. 5 spiseskjeer smør, pluss mer til å smøre pannen
  • 7. 1 ½ pund makaroni
  • 8. ¼ kopp hvetemel
  • 9. 2 kopper helmelk
  • 10. ⅓ kopp fløte (half-and-half)
  • 11. 2 egg, pisket
  • 12. ¾ kopp revet fontina
  • 13. ¾ kopp revet gruyère
  • 14. ¾ kopp revet Parmesan
  • 15. 113 gram geitost (chèvre), smuldret
  • 16. 113 gram gorgonzola eller annen blåmuggost, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  3. 33. Drypp soppen med olivenolje, og strø over salt og pepper. Stek i ovnen til den er dyp gyldenbrun, ca. 20–25 minutter. Sett til side. Prøv å la være å spise dem før makaroni er ferdig. Skru ned varmen til 175 grader Celsius.
  4. 44. Deretter, stek de tykke baconbitene til de er seige, men ikke enda sprø. Hakk opp baconet i bitstørrelse. Sett til side. Prøv å la være å spise dem før makaroni er ferdig.
  5. 55. I en stor stekepanne over middels lav varme, sautér løken i 1 spiseskje smør, og rør av og til, til den er gyldenbrun, ca. 15 minutter. Sett til side. Prøv å la være å... å, forresten.
  6. 66. Kok makaroni til den er nesten underkokt. Sett til side.
  7. 77. For å lage sausen, smelt de resterende 4 spiseskjeene smør i en stor kjele over middels varme. Strø over melet, og visp det inn. La jevningen koke i et minutt eller så, mens du visper kontinuerlig. Hell deretter i melken, og visp hele tiden. La den hvite sausen koke til den er tykk og boblete, ca. 3–5 minutter. Deretter tilsetter du halvt og halvt, 1 teskje salt og ½ teskje pepper.
  8. 88. Ha litt av den varme hvite sausen i de piskede eggene for å temperere dem, og rør med en gaffel for å blande uten å koke eggene. Hell de tempererte eggene i den hvite sausen, og rør kontinuerlig mens du tilsetter. Tilsett fontina, gruyère, parmesan og geitost. Rør til all osten er smeltet. Bland inn den kokte makaroni og vend godt slik at den dekkes av sausen. Tilsett litt melk eller varmt vann om nødvendig for å tynne ut.
  9. 99. Smør en 23 x