
Fødselsdags hvit sjokolade popcorn
Lær hvordan du lager deilig hvit sjokoladepopcorn til bursdagen. En enkel og smakfull dessert som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper popcornkjerner
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 10 unser hvit sjokolade, hakket
- 1 stang (8 spiseskjeer) usaltet smør, delt i biter
- 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
- 3/4 teskje fint salt
- 1/2 kopp melis
- 1/2 kopp flerfargede strøssel
Fremgangsmåte
- 1Leg popcornkjerner og olje i en stor, vid gryte, rør for å dekke kjernene, dekk til og varm opp på middels varme. Når du begynner å høre kjernene poppe, rist gryten til poppingen avtar, ca. 8 minutter. Fjern gryten fra varmen, og overfør popcornet til en stor bolle.
- 2Kok opp et par centimeter vann i en stor kjele. Sett en bolle i kjelen som passer tett inntil, uten å berøre vannet. Tilsett sjokolade, smør, vanilje og salt, og varm opp under omrøring av og til til all sjokolade og smør er smeltet. (Fettet fra sjokoladen og smøret vil skille seg ut, og det er helt i orden.) Ta bollen ut av kjelen, og visp kraftig inn sukkeret. Blandingen skal bli jevn, tykk og kremete.
- 3Hell sjokoladetrekket over popcornet, tilsett strøssel, og bruk hendene til å vende popcornet slik at det blir jevnt dekket med den hvite sjokoladen. Fordel popcornet på et bakepapirkledd stekebrett for å la belegget stivne, ca. 30 minutter. (Popcornet kan oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur over natten.)





