
Sitrontimianbarer
oppskrift på lemon thyme bars, en frisk og syrlig dessert med sitron og timian. perfekt for sommerens kaker og selskap.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- Smør, til å smøre formen
- Mel, til å meite formen
- 1 stang (4 unser) usaltet smør, romtemperert
- 1 kopp hvetemel
- 2 ss finhakket fersk timian
- 1/2 ts fint havsalt
- 1/2 kopp melis
- 2 ss fersk sitronsaft
- 1/2 ts ren vaniljeekstrakt
- 2 ss fersk sitronsaft
- 1/2 kopp melis
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Plasser en ovnsrist i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør og mel en 20x20 cm glassform.
- 3For kakene:
- 4I en liten bolle, bland mel, timian og salt. Sett til side.
- 5Bruk en kjøkkenmaskin med flatpisker, og pisk sammen 115 gram smør og melis på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 30 sekunder.
- 6Rør inn sitronsaft og vanilje.
- 7Skru ned hastigheten til lav og tilsett gradvis melet.
- 8Med fuktige fingre, trykk deigen ut i den forberedte formen.
- 9Stek i 30 minutter til den er gyllen. La avkjøle i 30 minutter.
- 10For glasuren:
- 11I en middels stor bolle, visp sammen sitronsaft og melis til det er glatt.
- 12Fordel glasuren over den avkjølte bunnen. La glasuren stivne ved romtemperatur i minst 1 time.
- 13Bruk en metallspatel til å løsne bunnen fra formen.
- 14Skjær i 3,8 cm kvadrater og legg på et serveringsfat, eller oppbevar lufttett i en plastboks ved romtemperatur.





