Sitrontimianbarer

Sitrontimianbarer

oppskrift på lemon thyme bars, en frisk og syrlig dessert med sitron og timian. perfekt for sommerens kaker og selskap.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • Smør, til å smøre formen
  • Mel, til å meite formen
  • 1 stang (4 unser) usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 ss finhakket fersk timian
  • 1/2 ts fint havsalt
  • 1/2 kopp melis
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • 1/2 ts ren vaniljeekstrakt
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • 1/2 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Plasser en ovnsrist i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Smør og mel en 20x20 cm glassform.
  3. 3For kakene:
  4. 4I en liten bolle, bland mel, timian og salt. Sett til side.
  5. 5Bruk en kjøkkenmaskin med flatpisker, og pisk sammen 115 gram smør og melis på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 30 sekunder.
  6. 6Rør inn sitronsaft og vanilje.
  7. 7Skru ned hastigheten til lav og tilsett gradvis melet.
  8. 8Med fuktige fingre, trykk deigen ut i den forberedte formen.
  9. 9Stek i 30 minutter til den er gyllen. La avkjøle i 30 minutter.
  10. 10For glasuren:
  11. 11I en middels stor bolle, visp sammen sitronsaft og melis til det er glatt.
  12. 12Fordel glasuren over den avkjølte bunnen. La glasuren stivne ved romtemperatur i minst 1 time.
  13. 13Bruk en metallspatel til å løsne bunnen fra formen.
  14. 14Skjær i 3,8 cm kvadrater og legg på et serveringsfat, eller oppbevar lufttett i en plastboks ved romtemperatur.