Havets kamskjell med vermut

Havets kamskjell med vermut

oppskrift på sea scallops med vermouth, perfekt for en elegant forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 2 bokser (ca. 400 g) kvartede artisjokkhjerter i vann, drenert
  • Salt og pepper
  • 1/4 kopp hakkede persilleblader
  • 2 spiseskjeer kapers, drenert
  • 16 sjøscallops
  • 1/2 kopp tørr vermut

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett 2 sirkler med olivenolje, omtrent 2 spiseskjeer, og de hakkede sjalottløkene i pannen. Kok sjalottløkene i oljen i et minutt eller så, tilsett artisjokkhjerter og vend dem forsiktig slik at de blir varmet gjennom. Krydre artisjokkhjertene med salt og pepper, og bland inn persille og kapers. Overfør artisjokkhjertene til et serveringsfat.
  2. 2Tørk ut pannen og sett den tilbake på varmen, og øk varmen litt. Krydre de avrente og rensede scampiene med salt og pepper. Tilsett én sirkle med olivenolje i den veldig varme pannen, og legg umiddelbart scampiene i pannen. Stek scampiene i ett lag, slik at de karamelliserer, i 2 minutter på hver side. Tilsett vermut i pannen og kok ut alkoholen, i 1 til 2 minutter. Anrett scampiene i vermut over artisjokkhjertene og server.