Cochinita Pibil

Cochinita Pibil

Lær hvordan du lager den smakfulle cochinita pibil, en tradisjonell meksikansk rett med marinert svinekjøtt og smakfulle krydder. Perfekt for helgen eller festbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 180 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp annatto- eller achiote-paste
  • 10 hvitløksfedd, hakket
  • 1 1/2 kopp appelsinjuice
  • Saften av 2 lime
  • 8 laurbærblader, smuldret
  • 2 teskjeer spisskummenfrø
  • 1/2 teskje kanel
  • 2 teskjeer tørket timian
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje havsalt
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 1,8 kg svineknoke, skåret i 5 cm store biter
  • 1 pund bananblader, myknet over svak varme, eller aluminiumsfolie
  • 2 hvite løk, skivet i 1/2 tomme skiver
  • 5 Roma-tomater, skivet i 1/2 tomme skiver
  • 4 Anaheim-chili, ristet, skrelt og skåret i strimler

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor bolle, mos sammen achiote-pastaen, hvitløk, appelsinjuice, limejuice, laurbærblad, spisskummen, kanel, timian, oregano, salt og pepper med en gaffel. Tilsett svinekjøttet, vend det godt slik at det blir jevnt dekket, og mariner i romtemperatur i minst 4 timer.
  2. 2Forvarm ovnen til 300 grader. Varm opp en tørr støpejernsgryte over høy varme. Bruk en tang til å brenne løken til den blir svart på begge sider. Brenn tomatene på begge sider. Sett til side.
  3. 3Legg et lag med bananblader eller aluminiumsfolie i en stor ildfast form. Fordel svinekjøttet jevnt i formen, og legg løk, tomater og chili oppå, sammen med all marinaden. Dekk med flere bananblader og pakk formen tett inn i aluminiumsfolie. Stek i ovnen i 2 ½ time, eller til kjøttet er mørt og saftig. Ta ut av ovnen og la hvile i 10 minutter. Fjern folien og server med sylteagurkede sjalottløk.