Vill sopp- og byggsuppe med flanken av storfekoteletter

Vill sopp- og byggsuppe med flanken av storfekoteletter

oppskrift på en rik og smakfull suppe med vill sopp, bygg og saftige flanken oksehaler, perfekt for en varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 unse tørkede porcini-sopper
  • 3 kvart vann
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1,4 kg short ribs eller flanken
  • 1 stor spansk løk, hakket
  • 6 hvitløksfedd
  • 170 gram østerssopp (skåret i små buketter)
  • 225 gram shiitakesopp, stilker fjernet
  • 85–100 gram enoki-sopp
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp bygg, kokt i kraft
  • Sennep- og horserishsaus, oppskrift følger
  • 1 serrano- eller jalapeñopepper
  • 1/4 kopp ferdig horserish
  • 1/4 kopp Dijon-sennep

Fremgangsmåte

  1. 1La tørkede sopp koke i vann i 15 minutter. La det stå i en halv time, deretter sil gjennom et kaffefilter eller en finmasket sil, og klem ut saften fra soppen. Sett væsken til side.
  2. 2I en stor, tykkbunnsgryte eller en nederlandsk ovn, varm opp oljen til den er veldig varm. Brun short ribs i porsjoner. Ta dem ut og legg dem på en sidefat. Tilsett løk og la det koke til det er lett farget. Tilsett hvitløk og la det koke i ett minutt til. Legg short ribs tilbake i gryten og hell over soppreparatet.
  3. 3På lav varme, la det koke i 1 time og 15 minutter, av og til flytt på ribbeina for jevn koking, til de er veldig møre.
  4. 4Ta ut ribbeina og sil kraften. Skum av det meste av fettet (dette kan du gjøre ved å avkjøle det, og deretter sette det i kjøleskapet). La kraften småkoke i gryten. Tilsett alle soppene og kjøttet. La det småkoke og varme opp. Krydre med salt og pepper.
  5. 5For å servere, hell suppen i boller. Plasser to ribbeina i midten, en skje med bygg ved siden av, og sopp rundt. Server med senneps-hornradsesaus.
  6. 6Fjern ribbeina og frøene fra chilien, og finhakk den. Bland inn i horseradish og sennep.