
Vill sopp- og byggsuppe med flanken av storfekoteletter
oppskrift på en rik og smakfull suppe med vill sopp, bygg og saftige flanken oksehaler, perfekt for en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 unse tørkede porcini-sopper
- 3 kvart vann
- 1 spiseskje rapsolje
- 1,4 kg short ribs eller flanken
- 1 stor spansk løk, hakket
- 6 hvitløksfedd
- 170 gram østerssopp (skåret i små buketter)
- 225 gram shiitakesopp, stilker fjernet
- 85–100 gram enoki-sopp
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp bygg, kokt i kraft
- Sennep- og horserishsaus, oppskrift følger
- 1 serrano- eller jalapeñopepper
- 1/4 kopp ferdig horserish
- 1/4 kopp Dijon-sennep
Fremgangsmåte
- 1La tørkede sopp koke i vann i 15 minutter. La det stå i en halv time, deretter sil gjennom et kaffefilter eller en finmasket sil, og klem ut saften fra soppen. Sett væsken til side.
- 2I en stor, tykkbunnsgryte eller en nederlandsk ovn, varm opp oljen til den er veldig varm. Brun short ribs i porsjoner. Ta dem ut og legg dem på en sidefat. Tilsett løk og la det koke til det er lett farget. Tilsett hvitløk og la det koke i ett minutt til. Legg short ribs tilbake i gryten og hell over soppreparatet.
- 3På lav varme, la det koke i 1 time og 15 minutter, av og til flytt på ribbeina for jevn koking, til de er veldig møre.
- 4Ta ut ribbeina og sil kraften. Skum av det meste av fettet (dette kan du gjøre ved å avkjøle det, og deretter sette det i kjøleskapet). La kraften småkoke i gryten. Tilsett alle soppene og kjøttet. La det småkoke og varme opp. Krydre med salt og pepper.
- 5For å servere, hell suppen i boller. Plasser to ribbeina i midten, en skje med bygg ved siden av, og sopp rundt. Server med senneps-hornradsesaus.
- 6Fjern ribbeina og frøene fra chilien, og finhakk den. Bland inn i horseradish og sennep.

