
Dolmas
Lær hvordan du lager deilige dolmas, en tradisjonell retter med fylte vinblader. Perfekt for forrett eller som del av meze-bordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen storfekjøtt, lam, ris, olivenolje, salt, mynte, persille, pepper, oregano og løk. Dette er fyllet. Skyll deretter vindusbladene og skill dem i en sil. Legg 2 til 3 vindusblader med stilk-siden opp på et arbeidsbord; de bør overlappe hverandre. Legg ønsket mengde fyll i midten og rull sammen, brett inn sidene. Gjenta med de resterende vindusbladene og fyllet. Plasser dem tett sammen i en stor kjele. Når kjelen er full, del sitronene i to og legg dem oppå. Dekk med storfekraft og la det småkoke til risen er myk, ca. 30 til 45 minutter.