Dolmas

Dolmas

Lær hvordan du lager deilige dolmas, en tradisjonell retter med fylte vinblader. Perfekt for forrett eller som del av meze-bordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund kjøttdeig av storfe
  • 2. 1 pund kjøttdeig av lam
  • 3. 1 kopp hvit ris
  • 4. 1/2 kopp olivenolje
  • 5. 2 spiseskjeer salt
  • 6. 1 spiseskje knust mynte
  • 7. 1 spiseskje tørket persille
  • 8. 1 spiseskje malt svart pepper
  • 9. 1 teskje tørket oregano
  • 10. 1 gul løk, finhakket
  • 11. 1 glass drueblader
  • 12. 6 sitroner
  • 13. Storfe kraft til småkoking

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen storfekjøtt, lam, ris, olivenolje, salt, mynte, persille, pepper, oregano og løk. Dette er fyllet. Skyll deretter vindusbladene og skill dem i en sil. Legg 2 til 3 vindusblader med stilk-siden opp på et arbeidsbord; de bør overlappe hverandre. Legg ønsket mengde fyll i midten og rull sammen, brett inn sidene. Gjenta med de resterende vindusbladene og fyllet. Plasser dem tett sammen i en stor kjele. Når kjelen er full, del sitronene i to og legg dem oppå. Dekk med storfekraft og la det småkoke til risen er myk, ca. 30 til 45 minutter.