Lamb og feta sliders med myntaioli

Lamb og feta sliders med myntaioli

Lær hvordan du lager smakfulle lamb and feta sliders med frisk mint aioli. Perfekt som forrett eller til en uformell samling.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund kjøttdeig av lam
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • ¼ kopp finhakket rødløk
  • ½ kopp smuldret fetaost
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 1 spiseskje granateplesirup
  • 1 spiseskje soyasaus
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 16 små hawaiianske søtbrød eller potetbrød
  • ½ middels agurk, skrelt og skivet i tynne skiver
  • Myntaioli, oppskrift følger
  • Friske mynteblader, til pynt
  • 4 fedd hvitløk
  • ¼ teskje havsalt
  • 2 eggeplommer, økologiske hvis mulig
  • 1 teskje fersk sitronsaft
  • ½ teskje sennepspulver
  • ¼ kopp ekstra lett, kaldpresset extra virgin olivenolje
  • ¼ kopp hakket frisk mynte
  • ¼ teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm en grill til indirekte varme, lav innstilling, omtrent 160 grader Celsius.
  3. 3I en middels stor bolle, tilsett lam, hvitløk, rød løk og fetaost. Strø over salt og pepper. Bland godt med hendene. Form blandingen til 16 små burgere (ca. 6,5 cm i diameter og 3 cm tykke). Bruk pekefingeren til å trykke en grunt fordypning i midten av hver burger. Dekk til og sett i kjøleskapet til du skal grille.
  4. 4I en liten bolle, bland balsamicoeddik, granateplemelasse og soyasaus.
  5. 5Smør et papirhåndkle med rapsolje og tørk av grillristene flere ganger for å dekke dem godt med olje. Plasser umiddelbart burgerne på grillen (fordypningssiden ned) og stek i 8 minutter. Snu dem, pensle toppen med balsamico-blandingen og stek i ytterligere 4 til 6 minutter (eller til en kjernetemperatur på 55 °C for medium sjeldent og 60 °C for medium).
  6. 6Ta burgerne av grillen og legg dem på hawaii-søte boller eller potetbrød. Legg på 2 skiver agurk og en teskje mint-aioli. Server med mynteblader som garnityr.
  7. 7Finhakk hvitløken, og strø deretter saltet over. Fortsett å finhakke og knuse saltet inn i hvitløken for å danne en pasta. I en liten bolle eller i en food processor med stålklinge, blend eggeplommene, hvitløkpastaen, sitronsaft og sennepspulver. Tilsett sakte olivenoljen i en veldig tynn, jevn strøm mens du fortsetter å blende til blandingen er emulsifisert. Tilsett fersk mynte og pepper, og puls til alt er godt blandet. Oppbevar i kjøleskap.