Jicama-slaw med lime

Jicama-slaw med lime

oppskrift på jicama slaw med lime som er enkel å lage, sunn og perfekt for sommermåltider. oppdag hvordan du lager denne friske salaten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1,0 kg jicama i stykker
  • 225 g gulrøtter (omtrent 2 store)
  • 340 g rødkål i stykker
  • 1/2 kopp ferske flatbladede korianderblader, godt pakket
  • 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 1/2 teskje salt
  • 2 spiseskjeer appelsinjuice

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell jicama og gulrøtter, og del jicama i kvartaler. Bruk en mandolin eller annen manuell skjærer for å kutte jicama og gulrøtter i veldig tynne skiver, ca. 1/16 tomme tykke. Stabel skivene og skjær dem i juliennestrimler. Med en kniv skjærer du kålen i veldig tynne strimler. Grønnsakene kan forberedes én dag i forveien og oppbevares separat i lufttette plastposer. Hakk koriander grovt. I en stor bolle blander du olje, limesaft, sennep, appelsinjuice og salt. Tilsett grønnsakene og korianderen, og vend godt slik at alt blir dekket. Smak til med salt og pepper. Kålsalaten kan lages to timer i forveien og oppbevares kaldt.