Oransje-kardemomme-ristet kylling

Oransje-kardemomme-ristet kylling

Lær hvordan du lager en saftig og krydret roast chicken med appelsin og kardemomme. Perfekt for en smakfull middag hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 105 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp (4 spiseskjeer) usaltet smør, myknet
  • 1 teskje malt kardemomme
  • 1 spiseskje revet appelsinskall
  • 1 spiseskje revet fersk ingefær, skrelt
  • 2 fedd hvitløk, finhakket (ca. 2 teskjeer)
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 hel kylling (4 til 5 pund), innmat fjernet, trimmet for overflødig fett, skylt og tørket
  • 900 gram Yukon Gold-poteter (ca. 8 stk), skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 1 spiseskje solsikkeolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, bland smør, kardemomme, appelsinskall, ingefær, hvitløk, 1 teskje salt og 1/4 teskje pepper; sett til side.
  2. 2Smørfly kyllingen: Plasser den på et skjærebrett, brystet ned med nakken mot deg. Bruk en skarp kjøkkensaks (og dine biceps) og kutt gjennom beina på hver side av ryggraden; ryggraden skal løsne i en smal stripe, som du kan kaste eller spare til kraft. Vend kyllingen over, med brystene opp og nærmest deg. Bruk hælen av håndflaten og kroppsvekten din til å presse ned på brystbeinet; du skal høre det knekke. Kyllingen skal nå ligge flatt. Drei lårene mot midtlinjen av kroppen slik at den ser litt knoklete ut. Der har du det. Du har nettopp smørflidet en kylling!
  3. 3Glid fingrene dine mellom kjøttet og skinnet over brystene, lårene og lårene. Bruk en teskje til å legge litt av det krydrede smøret i hver lomme, og jevn ut over hver del av kyllingen, og pass på at smøret er jevnt fordelt. Tørk deretter skinnet forsiktig.
  4. 4Vend potetskivene i solsikkeolje, krydre med salt og pepper, og la dem ligge i en bolle ved romtemperatur sammen med kyllingen i 30 minutter. Tørk av ovnen raskt før du forvarmer den til 260°C (500°F). (Den høye temperaturen vil få eventuelle rester av drypp til å ryke og røke ut av kjøkkenet ditt! Hvis ovnen fortsatt ryker, senk temperaturen til 230°C (450°F) etter de første 10 minuttene.)
  5. 5Sil av vannet som har trukket ut av potetene, og hell potetene i et jevnt lag i en stor støpejernspanne. Plasser kyllingen oppå potetene og legg vingene under skuldrene hennes. Sett hele kyllingen og potetene i ovnen. Stek i 20