
Runde 2 Oppskrift Grillet Margherita-pizza
Lær hvordan du lager en smaksrik grillet margherita pizza med enkel oppskrift og tips for perfekt resultat. En deilig sommerrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje, delt
- Reservert hakket tomat fra oppskriften på Caprese-salatfylte tomater
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 (450 gram) pakke ferdig pizzadeig
- Reservert mozzarella, skivet tynt, fra oppskriften på Caprese-salatfylte tomater
- 1/4 bunt basilikumblader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en middels stor stekepanne over middels varme, tilsett 1 spiseskje olje. Når den er varm, tilsett tomat og hvitløk. La det koke inn til det blir litt tykkere og noe av væsken har fordampet, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett til side.
- 3Varm opp en utendørs grill eller grillpanne over middels varme. Forvarm ovnens grillelement.
- 4Kjevle pizzadeigen ut til en rektangel på ca. 30 x 15 cm, og pensle med 1 spiseskje olje. Overfør deigen til grillen og grill, med den oljede siden ned, til deigen begynner å bli sprø og få brune kanter på undersiden, ca. 3 minutter. Pensle toppen med den resterende 1 spiseskje olivenolje, og snu deigen. Grill i ytterligere 3 minutter. Ta den av grillen og legg den på et stekebrett.
- 5Smør på tomatsausen, og dekk med mozzarellaskiver. Sett den under grillelementet og la den grille til osten er smeltet og bobler, ca. 3 minutter. Ta den ut av ovnen, strø over basilikumblader, og skjær opp og server.





