Runde 2 Oppskrift Grillet Margherita-pizza

Runde 2 Oppskrift Grillet Margherita-pizza

Lær hvordan du lager en smaksrik grillet margherita pizza med enkel oppskrift og tips for perfekt resultat. En deilig sommerrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer olivenolje, delt
  • Reservert hakket tomat fra oppskriften på Caprese-salatfylte tomater
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 (450 gram) pakke ferdig pizzadeig
  • Reservert mozzarella, skivet tynt, fra oppskriften på Caprese-salatfylte tomater
  • 1/4 bunt basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en middels stor stekepanne over middels varme, tilsett 1 spiseskje olje. Når den er varm, tilsett tomat og hvitløk. La det koke inn til det blir litt tykkere og noe av væsken har fordampet, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett til side.
  3. 3Varm opp en utendørs grill eller grillpanne over middels varme. Forvarm ovnens grillelement.
  4. 4Kjevle pizzadeigen ut til en rektangel på ca. 30 x 15 cm, og pensle med 1 spiseskje olje. Overfør deigen til grillen og grill, med den oljede siden ned, til deigen begynner å bli sprø og få brune kanter på undersiden, ca. 3 minutter. Pensle toppen med den resterende 1 spiseskje olivenolje, og snu deigen. Grill i ytterligere 3 minutter. Ta den av grillen og legg den på et stekebrett.
  5. 5Smør på tomatsausen, og dekk med mozzarellaskiver. Sett den under grillelementet og la den grille til osten er smeltet og bobler, ca. 3 minutter. Ta den ut av ovnen, strø over basilikumblader, og skjær opp og server.