Octopus- og risbønnsalat som forrett

Octopus- og risbønnsalat som forrett

en frisk og smakfull forrett med blekksprut, ris og bønner, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 16 biter japansk tako (blekksprut), veldig tynt skåret
  • 6 spiseskjeer ris eller hvite navy-bønner, kokt og krydret med olivenolje, timian, salt og pepper
  • 16 til 20 haricots verts, trimmet, delt i to, blansjert og krydret med olivenolje, togarashi, salt og pepper
  • 5 cherrytomater eller pæretomater, delt i to
  • 1/2 purre, skåret i tynne ringer og kort marinert i olivenolje og sherryeddik
  • Nykvernet svart pepper, etter smak
  • 4 spiseskjeer safranemulsjon, oppskrift følger
  • 2 små bunt microgreens, dresset med olivenolje og sitron
  • 1/2 kopp vann
  • 1 klype safran
  • 1 spiseskje smør
  • 1 kopp vann
  • 1/2 teskje hvitvinseddik
  • 1/4 teskje salt, pluss mer etter smak
  • 2 egg
  • En klype sukker

Fremgangsmåte

  1. 1For hver tallerken, legg åtte skiver av blekkspruten i en lett overlappende fan nær midten av tallerkenen, og skap en halvmåne. Skje på litt av de hvite bønnene på innsiden av kurven til blekkspruten. Plasser de grønne bønnespirene ved siden av risbønnene. Fordel tomathalvdelene rundt retten. Legg noen skiver av marinert purre oppå blekkspruten. Krydre med en liten klype svart pepper. Drypp safranemulsjonen rundt blekkspruten. Pynt med mikrogrønt på toppen og server.
  2. 2Kok opp vann og tilsett safran. La det småkoke til vannmengden er redusert til halvparten. La det avkjøle, og tilsett smøret i safranblandingen. Bruk en stavmikser og blend til blandingen er emulsifisert. Sil blandingen gjennom en finmasket sikt. Kok opp en kopp vann, tilsett eddik og en kvart teskje salt. Når det koker igjen, pochér eggene i ett minutt. Ta dem umiddelbart ut og legg dem direkte i en blender. Kjør til eggene er flytende. I en ren kjele, over veldig lav varme, tilsett safran-smørblandingen og de flytende eggene. Tilsett sukkeret. Varm forsiktig opp mens du emulsifiserer med en stavmikser. Sausen skal være litt tykk, men fortsatt hellbar. Juster krydderet med salt.